Sărmăluţe fierte cu vin

Postat de madi_marin in Porc
2 Noi 2012 | 14844 vizualizari
Sărmăluţe fierte cu vin

Sărmăluţele îmi pla la nebunie. De porc, amestec, de pui, în frunze de viţă sau de varză….oricum ar fi pregătite sunt pe gustul meu. Răsfoind în ultima vreme numere mai vechi ale unor reviste culinare, am găsit reţete de sărmăluţe fierte cu vin. Şi mi-am propus să încerc şi eu. Au ieşit foarte bune şi cu siguranţă de-acum încolo numai aşa le voi pregăti.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de porc
  • varză murată
  • 1 ceapă mare
  • slănină afumată
  • orez
  • piper
  • cimbru
  • mărar uscat
  • pastă de tomate
  • 2 căni cu vin alb

Mod de preparare

Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză.

Se taie foi potrivite care se ţin în apă rece pentru 15 minute. Se scurg, apoi se formează sărmăluţele.

Se pun într-un vas de cuptor  împreună cu slăninuţa afumată, se presară cimbru şi mărar uscat şi se adaugă apă cât să le acopere şi se dau la foc potrivit. După ce au început să fiarbă se pune şi o cană cu vin.

Când sunt aproape gata se amestecă pasta de tomate cu restul de vin şi se toarnă peste sărmăluţe. Se lasă să scadă bine.

Se servesc neapărat cu mămăliguţă şi ardei iute, eventual smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe fierte cu vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de porc cu piure de cartofi

Postat de simona72

Tocanita de porc cu piure de cartofi

Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin,...

Citeste continuarea

Placinta cu carne de porc si legume

Postat de katty

Placinta cu carne de porc si legume

Amestecam carnea tocata cu mazarea, porumbul, cubuletele de vinete, morcovul ras, sare, piper, cimbru si oul. Intr-o tava, asezam pe rand jumatate din foile de placinta, pe care le ungem cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2012, 21:03
wowwwwwww ce bine arata ...
la 02.11.2012, 21:05
Vaiiii tu Madi, pana fac eu marti iau de la tine ca sunt prea grozave .Bravooooooooooo
la 02.11.2012, 21:06
Uaaaa....o piramida de sarmalute betivane arata super
la 02.11.2012, 21:09
mananci de mori
la 02.11.2012, 21:10
ce pofta mi-ai facut

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking