Ingrediente
- Am folosit:
- 3 verze murate
- 650-700 gr carne macinata (porc si vita)
- 1 lingurita piper negru
- o canuta orez
- sare grunjoasa
- cimbru uscat
- oase afumate pentru gust
Mod de preparare
Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte.
Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de varza..daca foaia e mare ies mari,daca e mica…ies mici asa ca la fel fac si eu. Partea cu frunze deja foarte mici din varza am tocat-o marunt si am pus-o pe fundul oalei.Pentru a impacheta sarmalele cat mai repede si usor eu procedez asa: iau o foaie de varza,pe mijlocul ei pun carnea,apoi trag peste carne partea din dreapta de frunza,partea din stanga si apoi rulez si gata sarmaua..in acest fel timpul pentru impachetat este redus si nici sarmalele nu se desfac la fiert.
Am asezat in oala un rand de sarmale,un rand de afumatura,si tot asa pana s-a umplut oala.Deasupra am pus iarasi varza tocata si o mana generoasa de cimbru.Am pus in oala cam 2 cani de zeama de varza si restul apa si le-am dat la foc mic pana s-au fiert complet.
Intotdeauna eu servesc sarmalele cu smantana daca nu va place o puteti elimina.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|