Sarmale Ardelenesti

Postat de papabundetot in Porc
24 Noi 2013 | 21370 vizualizari
Sarmale Ardelenesti

Sarmalele pentru mine, reprezinta una din putinele mancaruri traditionale pe care le mananc cu mare drag si carora nu le adaug nimic in plus din condimentele asiatice care imi plac atat de mult, singura conditie este ca ele sa fie facute de mine. Am mancat de-a lungul vietii diferite feluri de sarmale, in toate regiunile tarii, insa….fara a fi lipsita de modestie… tot ale mele sunt cele mai bune :) O explicatie pentru mine cel putin este aceea ca eu iubesc acest preparat si il fac mereu cu multa dragoste de aceea si cred ca imi ies atat de bune…sau sa nu zic bune ca pot fi interpretata ca m-as lauda…le fac…mereu pe gustul meu :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 3 verze murate
  • 650-700 gr carne macinata (porc si vita)
  • 1 lingurita piper negru
  • o canuta orez
  • sare grunjoasa
  • cimbru uscat
  • oase afumate pentru gust

Mod de preparare

Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte.

Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de varza..daca foaia e mare ies mari,daca e mica…ies mici asa ca la fel fac si eu. Partea cu frunze deja foarte mici din varza am tocat-o marunt si am pus-o pe fundul oalei.Pentru a impacheta sarmalele cat mai repede si usor eu procedez asa: iau o foaie de varza,pe mijlocul ei pun carnea,apoi trag peste carne partea din dreapta de frunza,partea din stanga si apoi rulez si gata sarmaua..in acest fel timpul pentru impachetat este redus si nici sarmalele nu se desfac la fiert.

Am asezat in oala un rand de sarmale,un rand de afumatura,si tot asa pana s-a umplut oala.Deasupra am pus iarasi varza tocata si o mana generoasa de cimbru.Am pus in oala cam 2 cani de zeama de varza si restul apa si le-am dat la foc mic pana s-au fiert complet.

Intotdeauna eu servesc sarmalele cu smantana daca nu va place o puteti elimina.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmale ardelenesti cu varza dulce

Postat de mimmi

Sarmale ardelenesti cu varza dulce

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Adaugam carnea tocata,orezul,sare,piper,boia,cimbru si marar tocate marunt sau uscate.Amestecam pe foc cca 15 minute.Punem intr-o oala mare apa la...

Citeste continuarea

Sarmale ardelenesti in oala de lut

Postat de amalia01

Sarmale ardelenesti in oala de lut

Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 16:51
imi lasa gura apa,abia astept sa fac si eu
la 24.11.2013, 16:52
vin la masa
la 24.11.2013, 16:53
Vaaaaai!
la 24.11.2013, 16:53
Vaastept...inca sunt alde c
la 24.11.2013, 16:53
Calde

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking