Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
14 Ian 2018 | 2601 vizualizari
Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti

Morcovii mov/violeti nu sunt o simplă noutate pe piață. Culoarea lor unică reflectă componentele lor fito-chimice benefice pentru sănătate. Studiile au arătat că acești pigmenți albaștri și violet pot îmbunătăți memoria, spori acuitatea vizuală, proteja împotriva atacurilor de inima, acționa ca anti-inflamatoare și chiar susține controlul greutății. Varza chinezeasca, este una dintre cele mai vechi legume, cultivata in China de mii de ani, este o leguma care astazi se cultiva in toata lumea odata cu raspindirea bucatariei traditionale chinezesti, fiind apreciata pentru abundenta de proprietati atat in domeniul gastronomic cat si in medicina naturista. Unele soiuri seamana cu salata verde altele cu andivele. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/sarmale-cu-varza-chinezeasca-si-morcovi.html

Ingrediente

  • 1 varza chinezeasca
  • 500 g carne de vita tocata
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 6 morcovi violeti
  • 400 g sos tomate
  • 2 linguri bulion contrat de rosii
  • verdeata tocata
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala.

Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare.

Scoateti si scurgeti.

Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare.

Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam 100 ml de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Amestecam cu verdeata tocata si lasam sa se raceasca.

Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, bulioanul conentrat de rosii, sare si piper. Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare.

Incepem sa facem sarmalele.

Le asezam intr-un vas cu capac pentru cuptor. Presarati deasupra cimbru uscat, adaugati o foaie de dafin.

Acoperiti cu cateva foi ramase.

Diluati sosul de rosii cu 2 pahare de apa fiarta. Varsati deasupra si acoperiti vasul.

Vasul nu trebuie sa fie prea plin, lasati 2-3 cm liberi.

Dati la cuptor la 200°C timp de 1 ora.

Serviti-le calde cu smantana si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tigaie picanta cu piept de pui

Postat de Ina

Tigaie picanta cu piept de pui

Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.  Cand bucatile de...

Citeste continuarea

Piftelute cu sos alb

Postat de caroline

Piftelute cu sos alb

Mai intai preparam piftelutele. Intr-un bol punem carnea tocata ,patrunjelul tocat fin,cartofii dati prin razatoare,oul,Miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine.Se omogenizeaza bine.Se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2018, 20:50
Din astea chiar n-am mai mâncat, dar merg pe mâna ta, pentru că știu că gătești foarte gustos!
la 14.01.2018, 20:55
Cred ca sunt foarte gustoase!
la 14.01.2018, 20:58
Ce bune trebuie sa fie!
la 14.01.2018, 21:36
Waw! Ce combinație mișto!
la 14.01.2018, 22:32

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking