Ingrediente
- 1 varza chinezeasca
- 500 g carne de vita tocata
- 100 g orez
- 1 ceapa
- 6 morcovi violeti
- 400 g sos tomate
- 2 linguri bulion contrat de rosii
- verdeata tocata
- sare, piper
- cimbru uscat, 1 foaie de dafin
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala.
Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare.
Scoateti si scurgeti.
Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare.
Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 100 ml de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Amestecam cu verdeata tocata si lasam sa se raceasca.
Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, bulioanul conentrat de rosii, sare si piper. Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare.
Incepem sa facem sarmalele.
Le asezam intr-un vas cu capac pentru cuptor. Presarati deasupra cimbru uscat, adaugati o foaie de dafin.
Acoperiti cu cateva foi ramase.
Diluati sosul de rosii cu 2 pahare de apa fiarta. Varsati deasupra si acoperiti vasul.
Vasul nu trebuie sa fie prea plin, lasati 2-3 cm liberi.
Dati la cuptor la 200°C timp de 1 ora.
Serviti-le calde cu smantana si mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|