Ingrediente
- 2 capatani de varza mari
- 1 kg carne tocata de porc
- 50 ml ulei
- 2 buc ceapa
- 3 lgt pasta de ardei
- 200 g orez
- 100 ml bulion
- 1 lgt boia dulce
- sare, piper dupa gust
- varza taiata fideluta
- 1 crenguta cimbru
- ciolan desosat afumat
- apa
- 100 ml bulion
Mod de preparare
Pentru inceput se opareste varza in apa cu sare, otet, cimbru si marar. Aceasta operatiune se poate face inainte cu o zi. Daca folositi varza murata, se trece peste acest pas.
Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul sa se infierbante. Se adauga ceapa si se amesteca. Se lasa sa se caleasca fara sa se arda. Se pune pasta de ardei, se amesteca bine, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc.
Se toarna orezul spalat bine si se amesteca. Se adauga carnea, bulionul, boiaua, sare si pier dupa gust. Se omogenizeaza totul bine. Se formeaza sarmalele. Din aceasta cantitate de carne, mie imi ies in jur de 60 de sarmale, mici si mijlocii.
In vasul de ceramica se pune pe fund varza taiata fidea. Se asaza deasupra o crenguta de cimbru (se poate si marar) apoi sarmalele de jur imprejur Pentru a intra mai multe, am ales sarmalutele mai mici, iar ciolanul dezosat taiat bucati mai mici si intercalat printre sarmale. Se toarna putin bulion iar deasupra se acopera cu frunze de varza si se toarna apa cat sa le acopere. Se asaza capacul.
Se pune vasul pe foc pana incepe sa fiarba apa apoi se transfera la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 2 ore jumate.
Inainte cu jumatate de ora, se scoate vasul, se toarna bulionul si se mai lasa la cuptor. Se ia o sarma si se gusta. Daca este fiarta, se scoate vasul din cuptor, daca nu, se mai lasa.
Au iesit niste sarmale bestiale. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza dulce la vasul ceramic Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|