Sarmale cu varza murata de vara

Postat de cristeena20 in Porc
31 Iul 2020 | 4114 vizualizari
Sarmale cu varza murata de vara

Bunica mea facea varza murata la soara vara si sarmalele facute cu varza asta erau diivine. Azi am facut o bunatate de sarmale-in stilul meu , cu principiile de baza luate de la bunica si mama mea. 

Ingrediente

  • 1 varza, 1 litru apa, 1lingura sare, marar
  • 1 ceapa mare
  • ardei gras rosu
  • usturoi
  • 2 maini orez
  • 300-500 gr carne de porc
  • uleu, sare, piper, cimbru, marar, dafin,pasta ardei ,putin morcov
  • boia
  • 1 bucata carnat
  • bacon afumat
  • pasta de rosii

Mod de preparare

Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza  in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem 2-3 felii de cartof si crengute d emarar-deasupra se pune si putina paine veche-tare-turnam apa cu sarea (1 l-1 lingura sare). Punem ceva greu deasupra si lasma la soare afara cateva zile pana varza devine murata. Mie mi-au luat 4-5 zile-am pus api varza in frigider inaitne de a umple sarmalele.

Pentru umplutura: Am dat prin masina de tocat carnea de porc, putin carnat, ardei gras , usturoi si daca aveti slanina afumata (eu nu am avut-dar ii da un gust ff bun).

Calim 1 ceapa mare tocata marunt  cu ulei , dafin si putin cimbru. Punem ardeiul dat prin masina cu morcovul si usturoiul-calim pana se inmoaie si aduagam restul condimentelor-apoi orezul-stingem aragazul si aduagam apoi carnea-amestecam bine, gusrtam sa vedme daca mai trebuie sare-fiecare face in functie de gusturile proprii-la final nu uitati mararul verde tocat. 

Umplem sarmalele-si le asezam frumos in oala/cratita -punem pe fund putina varza tocata ,carnat-bacon-slanina-crengi de marar-cimbru si asezam frumos rulourile.

La final turnam apa si punem la fiert-mai intai la foc mare-apoi cand incepe sa fiarba la foc mai mic si acoperim-fierbem pana se inmoaie varza si la final punem putina pasta de trosii..

Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Sarmale de post, cu ierburi aromate

Postat de abetina

Sarmale de post, cu ierburi aromate

Se pune intr-un vas, orezul, ceapa tocata la robot, gogosari, ardei capia, ciupercile date tot prin robot. Se adauga pasta de tomate, soia, sare, ierburi aromate, ulei, se omogenizeaza si se fac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2020, 16:41
Bune!
la 31.07.2020, 17:30
Bune rau!
la 31.07.2020, 17:53
Bune sarmale . Cu carnatul nu ma prea impac . Doar daca este fara usturoi
la 31.07.2020, 18:51
multumesc! is bune cum place la fiecare. eu mereu adauga una alta sau modific umplutura Mie adevarul e ca imi lipseste carnatul afumat si slanina afumata din romania-gustul ala special de afumat- aici e diferit (dar tot bun e )
la 31.07.2020, 18:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking