Sarmale de Crăciun

Postat de ionix in Mancaruri cu carne
4 Ian 2011 | 8917 vizualizari
Sarmale de Crăciun

le-a mâncat Moş Crăciun, asta în loc de fursecuri cu lapte :p

Ingrediente

  • foi de viţă de vie 
  • o varză
  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vită
  • circa 150 g orez
  • 6 cepe
  • o cutie roşii decojite
  • câteva bucăţi de şorici
  • cimbru
  • sare şi piper
  • două linguri cu ulei
  • 300 g costiţă

Mod de preparare

Pentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate.

Varza se lasă puţin la desărat în apă rece. Frunzelor pentru sarmale li se taie cotorul.

Carnea de porc se toacă, carnea de vită se toacă iar apoi se amestecă foarte bine. Costiţa se căleşte puţin în uleiul bine încins şi se pune peste amestecul de carne.

Ceapa se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul în care am călit costiţa. Peste ceapa înmuiată punem orezul şi îl călim bine. Două roşii decojite se toacă mărunt şi se toarnă peste orez iar apoi se amestecă bine. Se mai lasă la călit vreo 5 minute, amestecân întruna. Amestecul cu orez se dă la răcit iar apoi se pune peste amestecul de carne. Punem sare, piper şi cimbru după gust iar cu acest amestec vom face sarmalele.

Pe fundul ceaunului, în care am fiert sarmalele, am pus frunze tocate de varrămurată şi câtva fâşii de şorici. Aşezăm sarmalele şi printre ele punem fâşii de şorici. Deasupra punem varză tocată, felii de costiţă şi apa amestecată cu restul de roşii, tocate mărunt. Apă se pune cât să acopere sarmelele puţin Se dau într-un clocot pe aragaz iar apoi se bagă la cuptor, la foc mic, până cand au fiert bine.

Se servesc cu mămăliguţă şi iaurt.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalele casei

Postat de mihaelar63

Sarmalele casei

Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2011, 17:54
ce grija ai tu astazi de noi
la 04.01.2011, 17:56
Draguta prezentare Ionix E bine ca Mosu-i bun si n-a papat tot, ne-a lasat si noua...mie imi plac cu smantana deasupra....buneee tare
la 04.01.2011, 17:56
Cris... tu eşti născută pe 27.11? mda, cu vechituri de la Crăciun
la 04.01.2011, 17:57
Ruxy... nu-i aşa momoasă prezentarea dar au fost foarte bune... au ieşit slabe mersic... noi le mâncăm cu iaurt... tatălui meu în plac cu smântână
la 04.01.2011, 17:57
Ionela da pe 27.11 sagetatoare foc

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking