Sarmale de curcan si vita

Postat de ioana_malia in Mancaruri cu carne
19 Dec 2012 | 9603 vizualizari
Sarmale de curcan si vita

Ingrediente

  • 700 g carne tocata vita + 500 g carne tocata curcan
  • 35-40 de foi varza murata
  • 300 g varza murata tocata
  • 1 legatura de marar
  • boia dulce
  • suc de rosii
  • ulei
  • o cescuta cu orez
  • bulion de ardei
  • cimbru
  • piper
  • delicat
  • 2 foi de dafin
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare , ambele se pun intr-un bol mai mare si se amesteca cu carnea tocata (curcan+vita) , mararul tocat , boia dulce, suc de rosii, bulion de ardei, ulei, orezul, cimbru, piper, delicat.

Cu aceasta compozitie umplem sarmalele.

Separat varza tocata se amesteca si ea cu putin bulion de ardei, suc de rosii, piper, cimbru , sare si apoi se aseaza pe fundul oalei.

Punem sarmalele de jur-imprejurul oalei si pe mijloc mai punem putina varza tocata.Printre sarmale punem foi de dafin, bulion de ardei si suc de rosii.

In oala punem apa cat sa acopere sarmalele.Lasam sa fiarba la foc mic pana se fierbe bine varza si carnea .....Pofta Buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan si vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in foaie de varza murata

Postat de Dya

Sarmalute in foaie de varza murata

Tocam ceapa, o calim in cateva linguri de ulei , impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii/bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata...

Citeste continuarea

Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

Postat de DinDragostePentruGatit

Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă. Se toacă pieptul de curcan şi  spata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2012, 20:34
Am venit la masa!
la 19.12.2012, 20:36
Parcă, parcă ar fi mers şi ceva de porc acolo, măcar un şorici pe deasupra Dar reţeta e reţetă şi e corectă. Bravoo
la 19.12.2012, 20:47
la 19.12.2012, 21:31
bune!
la 19.12.2012, 21:32

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking