Sarmale in foi de varza murata

Postat de COSTEO in Mancaruri cu carne
6 Mai 2013 | 4018 vizualizari
Sarmale in foi de varza murata

Ingrediente

  • 2 verze mijlocii
  • 1 kg carne macra (vita,porc)
  • 3-4 felli slaninuta afumata
  • 300 g costita afumata
  • 9 cepe
  • 200 g orez
  • sare
  • cimbru
  • marar uscat
  • bulion

Mod de preparare

Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat.

Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se omogenizeaza.

Cu aceasata compozitie se invalesc sarmalele, dar mai intai se pregatesc frunzele astfel:

Se desfac frunzele de varza de pe cotor,se indeparteaza nervura principala.Se taie foile in bucati potrivite.Compozitia de sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza,care se ruleaza introducand capetele in interior.

Varza ramasa neintrebuintata,ca si nervurile scoase de la frunze se taie putin mai groase,ca taitei.

Se pune un strat de varza taiata in cratita ,peste care se aseaza,un rand de sarmale,costita afumata printre,apoi iar un rand de sarmale,pana se termina toate,iar deasupra se incheie cu un alt strat de foi de varza.

Peste sarmale se pune apa oparita ,se lasa pe foc pana da in clocot apoi se dau la cuptor,acoperite ca sa fiarba inabusit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Sarmale de post cu soia

Postat de cristinutanicolita

Sarmale de post cu soia

Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele.  Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2013, 11:59
delicioase
la 06.05.2013, 12:07
la 06.05.2013, 12:19
Cu varza murata imi plac si mie mult ca ies putin acrisoare
la 06.05.2013, 12:31
da sunt faine tare,eu le mananc cu usturoi,sunt bestiale,cu smantana nu prea ma pasioneaza.
la 06.05.2013, 12:37

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking