Ingrediente
- 1 kg orez cu bobul rotund
- 200 g soia granule Inedit
- 8 cepe mari
- 1 l bulion
- 200 ml pasta bulion
- 2 linguri delikat legume
- varza murata-3-4 verze potrivite
- cimbru
- seminte de marar
Mod de preparare
Se aleg foile de varza ,se taie in functie de cat de mari vrem sa fie sarmalele.Restul de varza se toaca marunt ,se amesteca cu 2 cepe taiate marunt ,apoi adaugam bulionul si pasta de bulion.Jumatate din cantitate o asezam pe fundul cratitei in care urmeaza sa fie asezate sarmalele.
Umplutura: Soia cu 2 linguri de delikat se hidrateaza cu apa fierbinte.Separat 6 cepe taiate marunt se calesc pana capata o culoare lucioasa.Orezul il spalam si apoi il calim in ulei,cca 5-6 min,cat sa se inmoaie un pic.Tragem de pe foc cratita in care am calit orezul,adaugam ceapa calita si soia hidratata,amestecam bine si incepem sa umplem foile de varza.Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 116 sarmale,nici mici,dar nici foarte mari.Asezam sarmalele peste varza tocata,cand terminam de asezat punem restul de varza,deasupra punem niste cimbru si seminte de marar.Adaugam 2 cani de apa si dam la cuptor pentru 2 ore,la foc moderat.Se pot servi calde cu mamaliguta si ardei usturat sau reci,fiecare cum prefera...
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|