Sarmale de post cu ciuperci

Postat de caroline in Mancaruri de post
1 Apr 2014 | 5242 vizualizari
Sarmale de post cu ciuperci

Ador sarmalele...cui nu ii plac.Ca sunt cu carne sau de post sunt la fel de delicioase.De aceasta data am preparat sarmalute de post cu ciuperci si daca nu tineti post,puneti si putina smantana deasupra ...asa cum am facut eu :D

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 250 gr ciuperci tip champignon
  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • foi de vita de vie
  • sare
  • piper
  • 1 cub knorr
  • marar

Mod de preparare

Ceapa  o curatam,o spalam si o tocam marunt.Eu am avut  si ceapa verde asa ca am folosit un mix de ceapa verde si ceapa alba.

Ciupercile le spalam,le curatam.Palariile ciupercilor le taiem in doua apoi le feliem.Piciorusele le tocam marunt.

Punem intr-o tigaie putin ulei si calim ciupercile pana isi vor lasa apa.Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca impreuna.

Adaugam orezul,lasam 2-3 minute amestecand in continuu cu o lingura de lemn.

Punem apa si lasam orezul sa fiarba putin.Adaugam sucul de rosii ,knorr,sare si piper dupa gust.Dupa cateva minute, inchidem focul.

Intre timp oparim frunzele de vita de vie.

Luam o frunza de vita,punem din compozitie si rulam inchinzand la capete.

Procedam astfel pana ce terminam compozitia.

Punem frunze pe fundul unui vas si asezam sarmalele .

Acoperim cu alte frunze de vita de vie,adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de simona72

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...

Citeste continuarea

Sarmale de post in frunze de stevie

Postat de Bucataras

Sarmale de post in frunze de stevie

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2014, 15:42
la 01.04.2014, 15:45
Ce-mi plac sarmalele de post!
la 01.04.2014, 15:50
Bună treabă, bună şi gustoasă.
la 01.04.2014, 15:50
Numa' bune!
la 01.04.2014, 15:52
ce bune sunt

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking