Sarmale cu ciuperci

Postat de aalliinnaa07 in Mancaruri de post
22 Ian 2014 | 10673 vizualizari
Sarmale cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 varza dulce
  • 500 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 150 ml bulion de rosii
  • marar
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 60 ml ulei

Mod de preparare

Varza dulce o curatam de frunzele ofilite. Intr-o oala mare punem apa cu sare, cand incepe sa fiarba adaugam varza 2 minute, apoi o scoatem si desprindem frunzele de la suprafata, dupa care adaugam varza din nou in apa si lasam sa fiarba pana se desprind si restul frunzelor.

Ceapa o tocam, morcovul il dam pe razatoarea mare. Punem uleiul intr-o tigaie, lasam sa se incinga, apoi adaugam legumele si le lasam sa se caleasca la foc mic 5 minute. Apoi se adauga ciupercile pe care le-am curatat si le-am taiat marunt si mai lasam legumele pe foc inca 3 minute. Apoi adaugam sare si piper dupa gust, cimbru uscat si marar. Amestecam bine, apoi adaugam orezul.

Umplem sarmalele cu compozitia obtinuta, rulam foile de varza, iar capetele le impingem inauntru.

Pe fundul la oala punem varza tocata marunt, asezam sarmalele, deasupra sarmalelor punem bulionul, foile de dafin si crengute de cimbru( eu am pus cimbru uscat si maruntit de la plic). Adaugam apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor si le fierbem la foc mic 30 de minute, mai adaugam apa daca scade. Apoi le mai punem la cuptor timp de 40 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de simona72

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...

Citeste continuarea

Sarmale de post in frunze de stevie

Postat de Bucataras

Sarmale de post in frunze de stevie

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2014, 20:25
delicioase
la 22.01.2014, 20:26
Sa stii ca as manca cateva acum
la 22.01.2014, 20:33
preferatele mele
la 22.01.2014, 20:39
super bune!
la 22.01.2014, 20:39

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking