Sarmale de post cu ciuperci

Postat de Valclaudia in Retete Delikat
29 Iul 2018 | 2149 vizualizari
Sarmale de post cu ciuperci

Gatesc cu noile condimente 100% naturale, Delikat

Ingrediente

  • 1 varza noua
  • frunze proaspete de vita
  • 1 lingurita rasa sare de lamaie
  • 500 gr. champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras
  • 100 gr. orez
  • 1 lingura boabe de mustar Delikat
  • 7-8 boabe piper de la Delikat
  • 1 foaie de dafin
  • condiment special pentru sarmale de la Delikat dupa gust
  • 5 rosii de gradina medii

Mod de preparare

Pentru inceput spalam varza si foile de vita de vie sub jet de apa rece.

Desprindem foile de varza, indepartam nervurile groase si oparim foile 2 minute in apa clocotita cu sare de lamaie. Scoatem foile intr-o strecuratoare si le lasam la racit.

Curatam si spalam restul legumelor.

Ciupercile se taie bucatele si se pun la sotat in cratita cu 4 linguri de ulei impreuna cu ceapa si ardeiul tocate si ele. Lasam la sotat 5 minute, adaugam apoi morcovii dati pe razatoarea fina si mai calim legumele alte 5 minute.

Oprim focul, adaugam orezul clatit in apa rece si scurs, punem dupa gust condiment pentru sarmale de la Delikat, amestecam compozitia si apoi umplem cu aceasta compozitie foile de vita si cele de varza.

Foile de varza ramese se toaca marunt, asezam la baza cratitei un strat de varza tocata, apoi unul de sarmale, le acoperim iar cu varza, apoi din nou un strat de sarmale.

Ultimul strat va fi de varza, peste care punem foaia de dafin, boabele de mustar, felii de rosii.

Turnam deasupra apa plata cat sa cuprinda toate sarmalele, acoperim cratita si lasam sarmalutele la fiert la foc mic in jur de doua ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de simona72

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...

Citeste continuarea

Sarmale de post in frunze de stevie

Postat de Bucataras

Sarmale de post in frunze de stevie

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2018, 16:58
Pune si pentru mine o portie, te rog!
la 29.07.2018, 17:08
Foarte bune!
la 29.07.2018, 17:23
Minunate!
la 29.07.2018, 17:43
Imi plac foarte mult...!
la 29.07.2018, 17:49
Delicioase!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking