Sarmale de post cu praz si ciuperci

Postat de ctlina in Mancaruri de post
17 Mar 2019 | 6524 vizualizari
Sarmale de post cu praz si ciuperci

Ce-mi plac sarmalele de post, de multe ori zic ca sunt mai bune decat cele cu carne. Va propun o varianta cu praz si ciuperci. Le-am gatit la cuptor 50 de minute prima zi, a 2-a zi am pus deasupra sos de rosii de casa si le-am gatit inca 40 de minute. Se topeau in gura.    Retete de post creative

Ingrediente

  • 150 g de orez
  • 2 fire de praz
  • 1-2 cepe
  • 4 morcovi
  • 300 g ciuperci
  • sare, piper
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri bune de bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • boia de ardei dupa gust
  • cimbru uscat
  • 400 g de sos de rosii de casa
  • 20 foi de vita si 20 foi de varza murata

Mod de preparare

Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza.

Curatam si taiem ceapa si prazul marunt.

Curatam si dam morcovii pe razatoare.

Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute.

Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de ulei de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul, ciupercile si o ceasca de apa.

Lasam orezul sa se umfle un pic, amestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza.

Condimentam : paprika, boia de ardei, sare si piper. Adaugam bulionul conentrat de rosii si amestecam.

Incepem sa facem sarmalele.

Le asezam intr-un vas pentru cuptor.

Acoperim cu apa si cu foile ramase. Punem deasupra cimbrul uscat.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 50 minute.

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am dat la rece.

A 2-a zi am pus  sosul de rosii de casa peste ele si un pic de apa si le-am gatit inca 40 de minute.

Minunate se topesc in gura.

Serviti-le cu mamaliga- reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalele padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Sarmalele padurarului (de post)

     Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs. Daca aveti frunze puse la borcan...

Citeste continuarea

Sarmale de post fierte in vas roman

Postat de mamaieelena

Sarmale de post fierte in vas roman

4 linguri de ulei se pun in wok si se pun la calit ardei, ceapa, ciuperci, cartof si praz, dar dupa ce au fost curatate , spalate si taiate. Se vor cali pana se duce zeama de la toate. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2019, 18:45
la 17.03.2019, 18:57
la 17.03.2019, 18:58
la 17.03.2019, 19:13
la 17.03.2019, 19:26
Ce idee bună pentru un preparat cu praz! Chiar căutam așa ceva...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking