Sarmalele padurarului (de post)

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
13 Mar 2017 | 4990 vizualizari
Sarmalele padurarului (de post)

La fel ca si la ciorba padurarului, ingredientele de baza vin din padure, de aici si denumirea pe care i-am dat-o retetei. Datorita frunzelor de podbal, sunt niste sarmale foarte usor de digerat. Bune tare. Un amanunt ar fi ca se fac mici atat cat sa incapa in gura. Le mananci ca pe niste seminte pentru ca se duc rapid. 

Ingrediente

  • frunze de podbal
  • Pentru umplutura:
  • un castron urzici spalate in mai multe ape si oparite, eu am avut congelate
  • ciuperci de padure de care aveti, eu am avut hribi si ghebe
  • 1 morcov mare dat prin razatoare
  • 1 bucata telina data prin razatoare
  • 1 cana varza tocata marunt
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingura pasta tomate
  • marar tocat
  • 500 gr ceapa tocata marunt
  • 2 tije praz tocate marunt
  • 500 pasat spalat in mai multe ape
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca ulei pentru umplutura
  • sare
  • piper
  • Pentru asezat la baza oalei:
  • 2 linguri ulei
  • tije de marar
  • crengute cimbru

Mod de preparare

  

 Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs.

Daca aveti frunze puse la borcan cum am avut eu, sariti peste acest pas. Doar trebuie trecute sub jetul de apa si lasate 20 minute in apa, la desarat. Reteta o gasiti aici cum se conserva frunzele de podbal, la fel ca si cea de loboda.

  Intr-o oala incapatoare, punem uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si prazul, le calim un pic, adaugam pasta de rosii si ardei, amestecam si mai lasam 1 minut, oprim flacara si lasam sa racoreasca. Intr-un castron incapator, adaugam toate ingredientele ramase, adaugam compozitia din oala cu ceapa si praz. Asezonam cu sare si piper. Umplutura e gata!

Formam sarmalele, le asezam in oala tapetata cu tije de marar si o crenguta de cimbru, turnam cescuta de ulei.  Continuam sa formam sarmalele, pana terminam compozitia, acoperim cu o crenguta de cimbru, acoperim cu frunze de podbal sau varza si turnam apa clocotita, atat cat sa le acopere.

Lasam  pentru 2 ore la foc mic. Se servesc atat calde, cat si reci, alaturi de ardei sau ceapa. Eu am avut ardei iuti copti la borcan. Reteta o gasiti aici!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalele padurarului (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Salata de fasole rosie

Postat de MotanLaOale

Salata de fasole rosie

Fasolea se fierbe in oala sub presiune o ora cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se lasa la scurs si racit. Porumbul (congelat) se fierbe 30 minute si se pune la scurs si racit. Caand...

Citeste continuarea

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi

Postat de rocsi_1612

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.03.2017, 17:39
Cat de delicioase sunt retetele tale
la 13.03.2017, 17:44
Tare bine arată!
la 13.03.2017, 18:35
Woow!
la 13.03.2017, 19:11
Fără număr!!! Grozav de bune cu mămăliguță și sos de usturoi....și ardei iuți murați
la 13.03.2017, 19:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking