Sarmale dezechipate

Postat de RODIMUR in Porc
22 Iun 2017 | 3830 vizualizari
Sarmale dezechipate

Sarmalele dezechipate sunt rude cu varza à la Cluj și sunt foarte gustoase. În plus, se fac mai repede, ceea ce înseamnă că bucătărașul poate să-și dedice timpul său altor feluri de mâncare. Personal, prefer sarmalele dezechipate, nu pentru că se prepară mai ușor și mai repede, ci pentru că mi se par mai bune...

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 0,500 carne de vită
  • 3 cepe
  • 300 grame de orez
  • 3 verze murate, mici (cam 1,5 kg)
  • 5 linguri de pastă de tomate
  • 0,500 litri suc de roșii
  • 50-75 mililitri ulei de floarea soarelui
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • câteva fire de cimbrișor
  • 1 foaie de dafin
  • 8-10 linguri de smântână (pentru preparat)
  • 3-4 pahare cu apă
  • smântână la servit, după gust

Mod de preparare

Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine.

Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin, după care se scurg de apă și se taie, dar nu foarte mărunt.

Cepele se curăță, se spală, se scurg de apă și se taie mărunt, după care se pun cu ulei la călit, până devin transparente și se înmoaie.

Orezul se alege, se spală bine în mai multe ape și se pune și el la călit, peste ceapă. Când s-a pătruns puțin, se adaugă cele 5 linguri de pastă de tomate și 1/2 pahar de apă. Se lasă la foc mic, să fiarbă totul, înăbușit, timp de 10 minute.

Amestecul de ceapă călită, orez și pastă de tomate se amestecă apoi cu varza tăiată și carnea tocată, după care se condimentează (cu toate condimentele indicate). Se toarnă sucul de roșii, 3-4 pahare de apă, se amestecă din nou foarte bine compoziția, se pune smântâna deasupra și se dă la cuptor, la foc potrivit.

Se verifică din când în cînd să nu se prindă de fundul vasului (dacă nu e antiaderent), și se completează cu apă, în cazul în care a scăzut. Când orezul și carnea au fiert, se scoate oala din cuptor și se lasă puțin să se răcorească. Se așează în farfurie cu lingura, sub formă de sarmale (mari, ca în Banat!) și se poate servi, cu smântână, sau nu, după cum dorește fiecare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale dezechipate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Cartofi la cuptor

Postat de caroline

Cartofi la cuptor

Cartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi ,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii lasam la fiert pentru 15 minute. Impreuna cu cartofii punem la fiert si morcovii curatati si...

Citeste continuarea

Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata. Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2017, 20:09
Ce imi place denumirea! Vreau si eu o portie!
la 22.06.2017, 20:12
Stai așa că vin imediat!
la 22.06.2017, 20:17
Echipate, dezechipate, oricum ar fi ....sunt preferatele mele
la 22.06.2017, 20:23
Bine, Madi, ești tare drăguță și hotărâtă!
la 22.06.2017, 20:25
cand e vorba de sarmale...sunt foarte hotarata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking