Sarmale in foi de dragavei

Postat de katty in Porc
18 Mar 2015 | 4869 vizualizari
Sarmale in foi de dragavei

Ingrediente

  • 700 gr carne tocata in amestec porc si vita
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • foi mari de dragavei
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru macinat
  • foi de dafin
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Tocati ceapa fin si o puneti la calit in uleiul incins.Adaugati orezul spalat si scurs ,amestecati si apoi puneti 1oo ml apa.Lasati sa fiarba pana apa este absorbita in totalitate.Dati jos,lasati sa se raceasca , apoi adaugati carnea tocata ,sare ,piper si cimbru macinat.Omogenizati compozitia .
Spalati bine frunzele de dragavei.Puneti intr-un vas apa  cu putina sare si cand aceasta este clocotita ,introduceti frunzele de dragavei si le scoateti rapid..Pe fiecare frunza de dragavei puneti cate o lingurita de compozitie si o rulati.Asezati sarmalele intr-o tava .Clocotiti  intr-un vas borsul impreuna cu pasta de tomate si turnati peste sarmale.Puneti frunzele de dafin ,putin piper macinat si dati vasul la cuptor pana scade.Serviti sarmalele fierbinti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale din carne de pui in foi de dragavei

Postat de katty

Sarmale din carne de pui in foi de dragavei

In uleiul incins punem la calit ceapa curatata,  spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute...

Citeste continuarea

Sarmale cu urda in foi de dragavei

Postat de katty

Sarmale cu urda in foi de dragavei

Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca. Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. In uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2015, 08:44
la 18.03.2015, 08:53
Foarte bune si sanatoase frunzele de dragavei (stevie)! Iar folosite la sarmalute fac un deliciu!
la 18.03.2015, 08:59
la 18.03.2015, 09:03
Bune si sanatoase!
la 18.03.2015, 09:17
Cred ca in zona Olteniei li se zice dragavei...nu stiam ce frunze suntdar am vazut la comentariul lui ela2015 ca a scris stevie...minunate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking