Ingrediente
- 700 gr carne tocata in amestec porc si vita
- 2 linguri orez
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- foi mari de dragavei
- 2-3 linguri pasta de tomate
- 500 ml bors
- sare
- piper negru macinat
- cimbru macinat
- foi de dafin
- smantana pentru servit
Mod de preparare
Tocati ceapa fin si o puneti la calit in uleiul incins.Adaugati orezul spalat si scurs ,amestecati si apoi puneti 1oo ml apa.Lasati sa fiarba pana apa este absorbita in totalitate.Dati jos,lasati sa se raceasca , apoi adaugati carnea tocata ,sare ,piper si cimbru macinat.Omogenizati compozitia .
Spalati bine frunzele de dragavei.Puneti intr-un vas apa cu putina sare si cand aceasta este clocotita ,introduceti frunzele de dragavei si le scoateti rapid..Pe fiecare frunza de dragavei puneti cate o lingurita de compozitie si o rulati.Asezati sarmalele intr-o tava .Clocotiti intr-un vas borsul impreuna cu pasta de tomate si turnati peste sarmale.Puneti frunzele de dafin ,putin piper macinat si dati vasul la cuptor pana scade.Serviti sarmalele fierbinti cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|