Sarmale in foi de varza

Postat de farfuriavesela in Porc
11 Apr 2014 | 7164 vizualizari

Am pregatit si noi sarmale, reteta noastra proprie si probabil a multora dintre voi, desi exista o multime de variante ale acestui preparat, noua ne place sa le pregatim asa cum veti vedea in filmul de mai jos http://youtu.be/IvMrksPmFQ4

Ingrediente

  • (pentru 28-30 de sarmale)
  • 500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
  • 100 -125 gr orez, spalat si scurs bine
  • 2-3 cepe potrivite
  • foi de varza murata, bune pentru impaturit
  • aprox 300 gr varza proaspata taiata fideluta
  • aprox 300 gr varza murata taiata fideluta
  • 150 gr bulion
  • 300 ml suc de rosii
  • sare, piper, 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • cimbru, seminte de marar uscat
  • crenguta de cimbru si una de marar uscat

Mod de preparare

Carnea o amestecam cu ceapa taiata marunt, cu orezul, condimentam dupa gustul fiecaruia cu sare, piper, cimbru, seminte de marar, apoi adaug si  putin bulion atat pentru culoare cat si pentru gust.   Pregatesc un vas incapator, sau o cratita, pun putin ulei, o jumatate de ceapa taiata solzisori, apoi crenguta de cimbru si niste varza taiata fideluta, eu am avut si varza murata cat si proaspata, cea proaspata va aduce mai multa dulceata preparatului.   Foia de varza trebuie sa fie subțirică, fara nervuri grosolane, maleabila si suficient de mare pentru putea impaturi cu ea cantitatea de carne dorita. Eu fac sarmalele potrivite ca marime, deci iau carne cam cat sa incapa intr-o lingura, o asez pe frunza de varza si ii intorc capetele frunzei catre interior, peste carne,  si apoi rulez sarmaluta.    *In filmul de mai sus veti vedea foarte explicit impaturirea sarmalelor, si aici exista o multime de feluri de a impaturi, mie asa imi place sa le fac in acest mod explicitat mai sus.
Aliniez sarmalele, una langa cealalta, pana cand cratita se umple, adaug restul de varza tocata, sucul de rosii si completez cu apa.   Vasul merge in cuptorul incins la 190-200 grade pentru 2 ore, pana cand sarmalele se fierb bine si se rumenesc frumos deasupra, casa sa se umple de mireasma imbietoare de sarmale, de prieteni si familie, caci fara ei sarmalele nu-si au rostul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra

Postat de MotanLaOale

Sarmale in foi de varza acra

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Postat de autodiag

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2014, 08:26
aoeleu m-ao omorat g liiig likkkeee
la 11.04.2014, 08:26
m-ai
la 11.04.2014, 08:30
la 11.04.2014, 08:58
bune bune
la 11.04.2014, 09:05
Si eu vreau sarmaleeee

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking