Ingrediente
- 1 kg carne tocata ( spata de porc + grasime)
- 4 cepe albe
- 2 morcovi
- 1 canita cu orez cca 150 g
- varza mutara pentru foi si varza tocata
- pasta de rosii
- sunca cca 150 g
- kaizer cca 150 g
Mod de preparare
Mai intai ne pregatim foile de varza cca 40 de foi, restul de varza o tocam marunt. Carnea o tocam. Ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica.
Asezam pe foc o tigaie cu putin ulei, punem la calit ceapa cu morcovul si un pic de sare. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat bine, adaugam si ceapa si morcovul calite si omogenizam bine, apoi formam sarmalele, umplem fiecare foaie de varza cu carne.
Varza tocata o amestecam cu pasta de rosii.
In vasul de lut asezam un strat de varza tocata si bucatele de sunca si kaizer, apoi asezam sarmalele, acoperim cu varza tocata amestecata cu bucatele de sunca si kaizer, adaugam apa cat sa depasesca de un deget sarmalele, se baga oala la cuptor la foc mic 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|