Sarmalute la cuptor in oala de lut

Postat de Dya in Mancaruri cu carne
13 Mar 2011 | 6574 vizualizari
Sarmalute la cuptor in oala de lut

Primele mele sarmalute! :D

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • (se poate adauga si jumatate de kilogram de vita, dupa preferinte)
  • condimente: sare, piper,
  • 1 cescuta de orez, 
  • 3 linguri cu pasta de tomate,
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 morcov (optional),
  • 3 cepe mari,
  • foi de vita si  de varza muarta,
  • 1 l bors,
  • 2 oua

Mod de preparare

 

Mod de pregatire:

Tocam ceapa si o punem la calit, in cateva linguri de ulei, impreuna cu condimentele.  Cand devine translucida adaugam pasta de tomate si omogenizam

Adaugam apoi orezul, ouale si verdeata tocata marunt si mai lasam pe foc cateva minute pentru ca orezul sa fie patruns.

Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam carnea tocata si omogenizam compozitia.

Pregatim frunzele de varza murata si pe cele de vita de vie. Pe acestea din urma le oparim in apa fiarta (apa nu trebuie sa fie foarte fierbinte), iar daca sunt in saramura le clatim in apa rece de cateva ori ca sa iasa sarea din ele.

Taiem codita frunzei de vita, punem o cantitate de umplutura suficienta (in functie de marimea frunzei)  si infasuram sarmalutele.

Pe fundul cratitei (oalei) in care fierbem sarmalutele asezam uniform frunzele de vita (putem adauga si coditele ramase de la marar si patrunjel), iar peste ele asezam sarmalutele.

Deasupra  punem frunze de varza tocata (sau de vita de vie  in functie de modul de pregatire), pentru ca sarmalutele sa nu se ridice la suprafata. Turnam borsul peste ele (daca sarmalutele sunt pregatite doar cu frunza de varza murata nu este necesar sa mai adaugam borsul) si o cantitate de apa suficienta astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele.  Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore.

Se servesc cu mamaliguta si  smantana.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata cu cartofi noi

Postat de Patricia_Iordache_79

Salata cu cartofi noi

Curatam cartofii de coaja si ii punem intregi, in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati felii. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute. Intre timp, tocam marunt...

Citeste continuarea

Cannelloni cu pui

Postat de Dya

Cannelloni cu pui

Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2011, 10:55
ce bune sunt sarmalutele ,vreau si eu cateva
la 13.03.2011, 10:59
Le impart cu drag, scumpa Carla!
la 13.03.2011, 11:10
foarte reusite sa mai faci
la 13.03.2011, 11:21
ce frumusele au iesit.... sunt de departe preferatele mele..... noroc ca si eu am pentru astazi la pranz tot sarmalute(doar ca sunt amestec pui si pulpa de curcan), ca altfel...era jale.....
la 13.03.2011, 11:23
De cand n-am mai mancat sarmaleee ... pfff! frumoase ti-au iesit!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking