Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Postat de Ksenya in Mancaruri cu carne
24 Sep 2018 | 5264 vizualizari

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din pacate le  o data pe an cand se face hramul bisericii in satul respectiv si le duc la 20 de km de Bacau. Atunci se incinge cuptorul vechi de peste 100 de ani. Cu timpul s-au modernizat multe in curtea omului. S-a daramat casa veche cu cerdac, s-a construit una noua cu etaj, insa cuptorul a ramas, inca a ramas. Duc oala seara pe la 7, se baga in cuptorul pregatit de cu zi. Am gasit inca 7 oale adunate de pe la neamuri si vecini cu a mea erau 8 oale  pregatite. La 8 PM se sigileaza gura cuptorului cu lut si ceva paie pentru priza si se scoate capacul de la gura sobei a 2-a zi cand se sfarseste slujba la biserica, cand fiecare vine sa-si ia sarmalele calde asteptate de musafiri. Frumoase traditii, sper sa se pastreze cat mai mult timp. Multumesc pe aceasta cale Valentinei pentru ca a pastrat cuptorul  si pentru ca imi face loc mereu si oalei mele .Daca aveti astfel de noroc, faceti neaparat, chiar daca procesul este lung, rezultatul insa este unul pe masura. Ies putin coapte si un parfum si gust aparte.

Inapoi la reteta

Comentarii (16)

la 24.09.2018, 19:32
la 24.09.2018, 19:44
Wooow! Mai mult decat perfecte! Incerc sa-mi imaginez gustul si inghit in sec Ce sa zic? Felicitari celor care mai au inca astfel de cuptoare! Cat despre sarmale...de obicei nu-mi plac mancarururile grase, dar la aceasta reteta consider ca, grasimea este esentiala. Fara putina grasime sarmalele nu au gust, desigur, este parerea mea... Perfecte cu carne in amestec si grasime de pasaret de casa. Bravo!!
la 24.09.2018, 20:11
Bune sarmale...!
la 24.09.2018, 20:27
bune bune
la 24.09.2018, 20:35
excelente, ce pofta mi-ai facut
la 24.09.2018, 21:26
Ce bine arata!
la 24.09.2018, 21:48
super!
la 24.09.2018, 21:53
Bune!
la 24.09.2018, 21:58
Cele mai bune
la 25.09.2018, 05:49
Nimic nu se compară cu gustul dulce și mirosul plăcut al bucatelor pregatite în cuptorul vechi cu lemne! Cele mai bune sarmale...
la 25.09.2018, 11:39
Mult as vrea sa gust si eu din aceste sarmale!!! Asa imi plac si mie.utin coapte !!! Bravo Ksenya
la 25.09.2018, 15:03
Ma bucur ca v-a placut si ati poposit pe la mine !
la 26.09.2018, 08:47
Wow! Ce bunatate de sarmale ne-ai adus!
la 26.09.2018, 10:03
Bune!
la 26.09.2018, 19:38
Cu siguranta au un gust aparte! Bravo!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking