Ingrediente
- Pentru oala mea de 8 l am folosit
- 1,5 kg pulpa porc
- 1 kg pulpa vita
- 400 gr burta porc
- 1 cana mare orez rotund
- 1 cana mica untura de pasare (rata,gasca,gaina)
- 1 kg ceapa
- 1 kg rosii
- Piper
- Cimbru
- Marar (optional)
- Ceapa verde
- Sare
- 1 cana de bors de putina daca varza este dulce
- 1 capatina varza dulce aleasa pentru sarmale
- Frunze de vita
- 5-6 Bucati de sorici afumati
- Tije de marar uscat
Mod de preparare
Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata.
Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul.
Ceapa am tocat-o si am calit-o cu putina untura de pasare pana ceapa s-a caramelizat foarte usor.
Rosiile le-am dat prin razatoare si le-am scazut intr-o tigaie pana s-au ingrosat ca un bullion mai gros.
Am lasat totul la racit (ceapa si rosiile) si am adaugat apoi carnea, orezul, mararul verde, ceapa verde, amestecam, potrivim de sare si piper. Umplutura este gata.
La baza oalei am pus untura de pasare, am facut un pat de tije de marar, apoi am captusit cu partea tare de la frunzele de varza si am inceput sa asez sarmalele in straturi. Intre ele si cate o bucata de sorici.
Eu incep mereu cu cele de vita.
Intre straturi am pus cateva bucati de soricisi o crenguta de cimbru.
La sfarsi am facut un capac din foi de varza si am turnat cana de bors, am completat cu apa, atat cat sa acopere bine sarmalele si le-am dat la cuptor pana a 2-a zi.
Se servesc cu smantana ,mamaliga si ardei iute .
O nebunie!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|