Ingrediente
- 50-60 foi de vita
- 500 g carne de vita tocata
- 250 g carne de porc tocata
- 100 g orez
- 1 ceapa mare (sau 2 mici)
- 2 linguri de pasta de rosii
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de masline
- sare, piper
- cimbru, dafin
Mod de preparare
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa fiarta si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.
Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.
Spalam bine cu apa rece foile de vita.
Incepem sa facem sarmalele.
Cans le-am terminat le acoperim cu apa si cu foile de vita ramase. Punem cimbrul si dafinul.
Le putem fierbe la oala minune (30 minute ) sau la foc mediu in jur de 1 ora.
Eu le pun la cuptor - 1h -1h10 minute la 200°C.Verificam apa si ajutam daca este nevoie.
Servim cu mamaliguta calda si smantana.
Pofta Buna!!!!!
o alta varianta - de post cu quinoa
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|