Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L

Postat de Bucataras in Slow Cooker
29 Sep 2015 | 5251 vizualizari
Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L

(timp de pregatire 60 min, timp de gatire 4 si 30 min ore, program “high”, complexitate redusa)

Ingrediente

  • Carne tocata amestec porc + vita – 800 kg
  • Orez – 80 g (spalat in prealabil)
  • Costita afumata – aprox 300 g (taiata cubulete)
  • Dovleac placintar, ras – cca 200 g
  • Ceapa rasa – 3 buc
  • Boia afumata – 1 lingurita
  • Cimbru uscat – 1 lingurita
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Foi de varza lasate la desarat – cca 15-20 buc mari
  • Varza murata tocata – 1/2 buc
  • Foi de dafin – 4-5 buc
  • Bulion – 1 cana
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

 

  • Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;

  • Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;

  • Strange-le bine la capete;

  • La baza slow cooker-ului Crock-Pot 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;

  • Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;

  • Adauga sarmalele peste;

  • Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;

  • Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;

  • Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;

  • Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;

 

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de Ina75

Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Intr-un bol punem untul, zaharul brun, fulgii de ovaz, stafidele si scortisoara si amestecam pana cand se omogenizeaza. Curatam merele de cotor si de casuta cu seminte. Asezam vasul ceramic...

Citeste continuarea

Ciolan cu fasole la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Ciolan cu fasole la slow cooker Crock-Pot

De această dată am testat aparatul slow cooker Crock-Pot pentru a fierbe fasolea, fără a mai fi nevoie să o pun peste noapte în apă rece,la umflat.:D Se conectează la sursa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2015, 16:27
la 29.09.2015, 16:33
Am sa incerc reteta ... nu am eu Crock Pot dar sper sa iasa la fel de delicioase cum par acestea ... Arata suuuuper
la 29.09.2015, 16:36
ma bucur ca mai plac cuiva!
la 29.09.2015, 17:04
Interesante si frumos prezentate
la 29.09.2015, 17:42

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking