Sarmalute cu frunze noi

Postat de Onesta in Mancaruri cu carne
11 Iul 2011 | 4406 vizualizari
Sarmalute cu frunze noi

Eu sunt fan frunza de potbal , dar ptr ca am un vrancean care-a crescut cu vita de vie , am folosit si din acestea ...

Ingrediente

  • 1 kg carne vita si porc
  • 1 pulpa afumata de curcan
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • 100 g orez Scotti colosal
  • 2-3 galbenusuri de ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 1   -II -  marar
  • 1-2 legaturi de loboda (rosie si alba) sa vada si Rocsi cum arata cea rosie )
  • 2-3 linguri de bulion
  • 50 ml suc de rosii
  • piper
  • concentrat de legume , optional
  • sare
  • cimbru
  • frunze de potbal si vita de vie noi

Mod de preparare

Sa ne inarmam cu calm si rabdare ...

Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare , se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc , iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit , in bucati mici . Intr-un bol destul de incapator se pune carnea , care se sareaza si condimenteaza dupa gust si se lasa sa se odihneasca . Se curata legumele , se taie marunt si se adauga la carne , urmandu-i galbenusurile (din albusuri faceti mini PAVLOVA ) si restul ingredientelor , stiti voi mai bine , nu trebuie sa mai ,,explicitez" si nici rabdarea nu-mi da pace ... dupa care se lasa la impritenit .

Cand frunzele s-au racit si scurs , se preseaza usor , ele fiind deosebit de fragede si se pregatesc ptr marea infasare . Pe fiecare frunza se pune bunaciunea de amestec si se impacheteaza cu grija , dar mai ales frumos , ca doar le facem poze , nu ? Cand toata compozitia a fost impachetata , se aseaza sarmalutele intr-o cratita unsa cu putin ulei , in sir indian circular , se adauga apa calduta si sucul de rosii , se scutura cratita un pic ptr a patrunde apa printre ele si se dau la fiert , la foc extrem de mic , pana uitati de ele ... dar nu de tot , sa nu se lipeasca , sau mai rau ... sa se afume .

Ptr ca textura frunzelelor este diferita , eu le-am fiert separat (in antepenultima poza se vede diferenta de culoare dintre ele , cele verzulii sunt cu potbal)

Se servesc cu un pui de mamaliga langa ele si ,,inecate"-n smantana , sau doar cu ardei iute ... decizia va apartine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu frunze noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute de porc in frunze noi

Postat de mihaelab

Sarmalute de porc in frunze noi

Oparim frunzele de vita in apa,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga bine. Intre timp taiem ceapa marunt si o calim. Punem carnea intr-un vas apoi punem ceapa,orezul spalat bine,cimbrul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2011, 13:31
bune am venit la masa
la 11.07.2011, 13:52
@sufletista -Cu mare drag iti asez masa
la 11.07.2011, 14:11
mama e cu frunzele de potbal..saptamana trecut am facut si eu sarmalute cu vie si multe verdeata..o nebunie au fost..vin sa iau una si de la tine
la 11.07.2011, 14:16
bune bune si cu smantinica
la 11.07.2011, 14:23

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking