Sarmalute deosebite

Postat de anisoara in Pui
30 Mai 2010 | 27386 vizualizari
Sarmalute deosebite

Aceasta receta de preparare a sarmalelor o am de la o batrana de foarte multi ani. Secretul gustului deosebit a acestor sarmale contine in folosirea carnii de porc de la burta cu cea a pieptului de gaina, si in al doilea rand, sarmalele se coc in cuptor. pe mine este greu sa ma impresionez cu ceva , dar combinatia aceasta de carnuri da un gust aparte, un gust deosebit de celelalte sarmale, pe care le mancasem inainte.

Ingrediente

  • 300 gr de orez rotund 
  • 300 gr de piept de gaina (important)
  • 300 gr de carne de porc de la burta (important)
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 2 linguri  de pasta de rosii sau pasta de ardei
  • 150 gr de varza alba (pt umplutura, nu pt invelirea sarmalelor  )
  • 100 ml de ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  •  pentru invelirea sarmalelor:
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza alba
  • un pic de sare de lamaie
  • 3 frunze dafin
  • boabe de piper aromat

Mod de preparare

Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare.  Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei  se prajesc pe rand legumele: ceapa- 10 minute, morcovul- 10 minute, varza cu pasta de rosii sau ardei- 5minute.Se raceste putin si se da totul prin masina de tocat. Tocatura se toarna in vasul cu orez. 

Carnea de la burta porcului se taie in cubulete si se prajeste. Dupa aceia se toaca prin masina de tocat ( important). Pieptul de gaina se taie in bucatele mici si se toarna peste orez. Carnea de porc tocata se toarna in vasul cu orez. Se condimenteaza cu sare si piper negru si se amesteca bine totul foarte bine. 

Se toarna in tocatura 100 ml de apa calduta.

Metoda de pregatire a frunzelor  si mai multe secrete de preparare a sarmalelor le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/4541/sarmale-de-post-in-sos-de-ardei-dulce.html

 Se invelesc  toate sarmalutele in  frunze de varza sau in frunze de vie, se aranjeaza  in ceaun una langa altele . Se  pun intre ele frunze de dafin  si boabe aromate. Se acopera cu frunze mari si se toarna peste ele apa calduta amestecata cu putina sare . Nivelul de apa , e necesar sa fie de un deget deasupra sarmalelor . Se acopera cu capacul si se dau  la cuptor, la temperatura de 200 C timp de 1 ora 30 minute. Ultimele 15 minute se scoate capacul de pe sarmale.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute deosebite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Postat de AlexTeacher

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Curatati ciocanelele si parliti-le inainte; Asezonati-le cu sare, boia si cimbru uscat; Tocati usturoiul marunt;...

Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de Constelatialeu

Aripioare la cuptor

Spalam si curatam aripioarele de eventualele impuritati. Cartofii si morcovii, curatati si taiati, cubulete si rondele, ii amestecam cu sare si piper. Intr-o tava rotunda de ceramica sezam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2010, 16:50
la 30.05.2010, 17:03
cred ca sunt super gustoase....
la 30.05.2010, 17:03
Bune tare sarmalutele astea Ia incearca tu sa pui si niste carne de vitel si atunci sa vezi ce impresionata vei fi
la 30.05.2010, 17:22
la 30.05.2010, 17:24
Da , sunt foarte delicoase. Mi-ai confirmat-o multe lume. Dar carnea de vitel isi are locul , in receta sa aparte de sarmale romanesti in foi de varza acra. Imi plac la nebunie. Va multumesc

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking