Ingrediente
- 100ml ulei de floarea soarelui
- 1ceapa uscata
- 1ceapa rosie
- 1leg.de ceapa verde
- 1praz mic
- 1morcov
- 1telina mica
- 1patrunjel
- 1cutie de rosii in bulion
- 1-2linguri de bulion sau 1lingura de boia
- verdeata(marar,patrunjel)
- condimente(sare,piper,cimbru)
- 1/2lingurita de zahar
- 2cani orez
- varza murata sau frunza de vita
- 1cana suc de rosii
Mod de preparare
Intr-o cratita in ulei incins,calim cele 4feluri de ceapa taiate foarte marunt si zahar;dupa ce s-au inmuiat adaugam radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce s-au inmuiat si ele,adaugam rosiile(daca nu sunt taiate,le pasam cu furculita),bulionul,1pahar cu apa si lasam sa fiarba 10-15min;adaugam apoi orezul spalat si scurs,condimentele,verdeata tocata marunt,amestecam bine sa se omogenizeze,daca are lichid compozitia,mai lasam cateva minute sa scada,amestecand sa nu se lipeasca;in final mai potrivim de gust apoi lasam vasul sa se raceasca.
In acest timp pregatim oala;punem pe fund o crenguta de cimbru,acoperim cu varza tocata marunt,apoi infasuram sarmalutele,le asezam in oala,turnam sucul de rosii si o cana cu apa,acoperim cu varza tocata si lasam la cuptor la foc mic aproape 1h.
Le servim calde cu mamaliguta,dar cel mai bine se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|