Sarmalute de post cu legume si pasat

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
2 Mai 2015 | 5869 vizualizari
Sarmalute de post cu legume si pasat

Ingrediente

  • 1 varza mare murata
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr. orez
  • 200 gr. pasat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi aromate uscate si maruntite
  • 2 linguri pasta de tomate diluata in 100 ml apa

Mod de preparare

Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi.

Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea fina.

Calim legumele cca 10 minute, amestecam sa nu se prinda.

Adaugam apoi pasatul, pasta de ardei si orezul spalat.

Condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust.

Formam sarmalutele, le asezam in oala, dupa fiecare rand de sarmalute punem  cate un strat de varza tocata si cate o foaie de dafin,adaugam apa rece cat sa acopere continutul si lasam sarmalutele la fiert la foc foarte mic pentru 45 minute.

Turnam apoi deasupra pasta de tomate diluata in 100 ml apa rece.

Lasam sa mai fiarba 150 minute tot la foc redus, oprim focul si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu legume si pasat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmale manastiresti

Postat de Ksenya

Sarmale manastiresti

   Desfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele. Pasatul il spalam in mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2015, 19:31
Aceste sarmalute sunt preferatele noastre . Am preparta aceasta saptamana de data aceasta cu carne
la 02.05.2015, 19:34
Asta am si eu in cuptor
la 02.05.2015, 19:39
atat de mult imi plac,super Clau
la 02.05.2015, 19:56
la 02.05.2015, 20:13
bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking