Sarmalute de post cu soia

Postat de Bucataras in Mancaruri de post
30 Apr 2009 | 18145 vizualizari
Sarmalute de post cu soia

Se fac relativ repede si sunt la fix in aceasta perioada.

Ingrediente

  • Soia
  • ceapa
  • delikat
  • orez
  • bulion
  • varza
  • morcov
  • verdeata

Mod de preparare

Se lasa soia in apa rece de pe o zi pe alta. Se pune soia la fiert,dupa care se scurge si se da prin masina de tocat. Se pregateste compozitia de sarmale cu ceapa calita, delikatul, bulionul, orezul si morcovul dat pe razatoarea mica si verdeata. Se fac sarmalutele si se lasa la fiert. Se poate folosi si frunze de vita de vie. POFTA BUNA!

Reteta trimisa de Ramona Drosu (Cimpina) - Concursul Bucataras iepuras te premiaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu soia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute dietetice, de post

Postat de rhapsody

Sarmalute dietetice, de post

1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute. 2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte. 3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O...

Citeste continuarea

Sarmalute cu ciuperci si soia

Postat de rocsi_1612

Sarmalute cu ciuperci si soia

Intai de toate desfacem frunzele la varza si le punem cam 2 ore in apa rece la desarat. Daca folositi o oala de lut pentru a fierbe sarmalele ,asa cum am folosit eu,umpleti-o cu apa si lasati-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2009, 15:07
Cred ca este o buna alegere pentru un craciun sanatos decat carnea de porc... care este foarte nociv sanatatii , noi romanii ar trebui sa ne schimbam alimentatia zilnica prt. ca eu deja de 14 ani am renuntat la grasimi si mezeluri si consum pui,peste si vita mai rar,legume fructe., sarbatorile noastre ar trebui sa le pregatim mult mai sanatos
la 06.12.2009, 15:45
corect.
la 06.12.2009, 16:12
mai, chestia asta cu eliminatul carnii de porc e cu dus si-ntors... mama mea este bolnava de cancer iar doctorul a spus sa manance carne de porc dar slaba si ca uneori carnea de vita poate fi mult mai grasa decat cea de porc... si asta a spus-o unul dintre cei mai buni doctori din Romanica... asa ca nah, fiecare cum vrea si cum stie mai bine dar cand e post merg si sarmalutele astea
la 06.12.2009, 16:23
la 21.03.2011, 01:00

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking