Sarmalute in foi de varza

Postat de Julie in Mancaruri cu carne
10 Iul 2010 | 5549 vizualizari
Sarmalute in foi de varza

Ingrediente

  • 0.5 kg carne tocata de porc
  • 0.5 kg carne tocata de vita
  • 3 cepe potrivite, tocate
  • 1/2 cana cu orez
  • 2 linguri bulion
  • un ou
  • boia dulce, cimbru
  • sare, piper, boia iute- dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca un strat cu varza tocata, cateva boabe de piper si se acopera cu apa fiarta. Se fierb pe foc o ora si inca o ora la cuptor , sa se rumeneasca frumos.

Daca se fac din varza dulce se vor fierbe in bors.Varza dulce se taie pe jumatate si se tine cateva minute in apa clocotita cu sare, pana se inmoaie, apoi se desfac usor foile.

Cele mai bune sarmalute vor iesi cele fierte pe pirostrii.   :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot

Postat de Valclaudia

Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot

Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile. Decongelam frunzele de vita de vie. Curatam si spalam legumele. Ceapa o sotam...

Citeste continuarea

Sarmalute cu afumatura

Postat de Dya

Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2010, 09:33
wow..... preparate in felul asta nu am papat niciodata.... sunt o mare devoratoare de sarmalute....imi plac la nebunie....
la 10.07.2010, 09:37
fierte in felul asta au un gust deosebit decat cele fierte pe aragaz.............
la 10.07.2010, 09:42
de-aia ma oftic de nu mai pot ca nu stau la casa... vreau si eu sa am curte, vreau sa fac gratare si nebunii de genul asta..... da o sa am eu pana la urma.....
la 10.07.2010, 10:31
la 10.07.2010, 11:00
sarmalunteeee....vreau si euuuuu

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking