Ingrediente
- 0.5 kg carne tocata de porc
- 0.5 kg carne tocata de vita
- 3 cepe potrivite, tocate
- 1/2 cana cu orez
- 2 linguri bulion
- un ou
- boia dulce, cimbru
- sare, piper, boia iute- dupa gust
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca un strat cu varza tocata, cateva boabe de piper si se acopera cu apa fiarta. Se fierb pe foc o ora si inca o ora la cuptor , sa se rumeneasca frumos.
Daca se fac din varza dulce se vor fierbe in bors.Varza dulce se taie pe jumatate si se tine cateva minute in apa clocotita cu sare, pana se inmoaie, apoi se desfac usor foile.
Cele mai bune sarmalute vor iesi cele fierte pe pirostrii. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|