Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)

Postat de Alina26 in Mancaruri de post
28 Noi 2013 | 9309 vizualizari
Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)

Ingrediente

  • 1 kg ghebe
  • 5 cepe potrivite
  • 4 morcovi mici
  • 1 ardei rosu mare
  • 2 lingurite cimbru
  • 6 fire patrunjel verde
  • 200 ml sos de rosii
  • 250g orez
  • 3 lg malai
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • frunza de vita-de-vie

Mod de preparare

1.Am pus la calit ceapa,ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de floarea soarelui (un pahar).Am pus putina sare si capac.Am lasat pana s-au inmuiat.

2.Am dezghetat ghebele,le-am clatit cu apa rece,le-am tocat,le-am stors si le-am pus peste legume.

3.Am adaugat apoi sosul de rosii,patrunjel,cimbru,sare,piper si am mestecat.Am mai lasat 10 min pe foc.Apoi am pus orezul,am mestecat si am stins focul.Am lasat compozitia la racit.Dupa ce s-a racit am pus 3 lg de malai.

4.Intr-o oala inalta am pus o crenguta de marar si cimbru pe fundu oalei si am acoperit cu frunze de vita-de -vie.Am inceput sa invart la sarmalute si le-am asezat frumos in oala.La sfarsit am pus putina sare,putin ulei de floarea soarelui si apa cat cuprinde.Am acoperit sarmalutele cu frunze de vita-de-vie.

5.Am pus oala la foc mic,aproape doua ore,pana s-au fiert.

6.Serviti calde cu ardei iute (sau smantana daca nu tineti post). :) 

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovleac umplut cu legume

Postat de mirela0911

Dovleac umplut cu legume

Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte.  Ceapa se...

Citeste continuarea

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Postat de Dya

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Se paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2013, 15:53
imi plac foarte mult sarmalutele in foi de vita de vie
la 28.11.2013, 15:57
Deci imi ploua in gura si moooor de pofta!!
la 28.11.2013, 15:58
Bune tare
la 28.11.2013, 16:10
bune bune
la 28.11.2013, 16:15
va multumesc mult pentru aprecieri!!!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking