Sarmalute in frunza de varza acra

Postat de madab in Mancaruri cu carne
18 Iul 2015 | 3293 vizualizari
Sarmalute  in frunza de varza acra

Ingrediente

  • 400g carne tocata porc
  • 300g carne tocata vita
  • 200g orez bob mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • sos de rosii
  • faina
  • Sare
  • piper
  • marar
  • cimbru

Mod de preparare

Varza se pune la  desarat cu o seara inainte.

Se clateste bine a doua zi ,se desfac frunzele  si se taie  bucatele   cat pt o  sarmaluta.

Se spala legumele, se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la calit. 

Carnea se pune intr-un bol cu sare, piper  , mararul ,cimbrul , legumele calite si faina  cat trebuie (sa fie aluatul nuci moale dar nici prea tare).

Se amesteca bine toate ,se ruleaza in frunza de varza Si se aseaza in oala tapetata cu frunze De varza.

Se face un sos din sosul de rosii cu putina apa si se adauga in oala peste   sarmalele acoperite cu apa  fierbinte.

Peste acest sos se pun alte frunze de varza pt a nu se rumeni cele de deasupra.

se dau la cuptor la foc mediu si se mai verifica de apa.

se servesc cu smantana si mamaliguta  (cui ii place ).

Pofta buna  ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute

Postat de Geanina87

Vinete umplute

Incepem prin a taia coditele vinetelor. Le spalam, le uscam si le taiem in jumatate. Cu un cutit sau chiar cu o lingura le scoatem miezul pe care il punem deoparte,presaram sare si le lasam cu...

Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de cristeena20

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2015, 22:16
Bune rău!
la 18.07.2015, 22:18
ce bune sunt!
la 18.07.2015, 22:21
tare bune
la 18.07.2015, 22:24
Bune!
la 18.07.2015, 22:24

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking