Ingrediente
- 500 gr. carnita tocata
- doua cani orez
- suc de rosii( eu folosesc mult la sarmalute)
- o varza mare sau doua mai micute
- ceapa verde si una uscata
- ardei iuti ( mini)
- condimente
Mod de preparare
Calim ceapa maruntita, adaugam carnita, condimentam, punem si suc de rosii, amestecam bine cu orezul si umplem frunzele .
La pliat, partile moi ale frunzulitelor le apropiem asa incat partea tare sa fie adancit in mijloc si lateralele sa se atinga (ca si in poza), asa nu se va rupe, atunci cand le vom lega cu ata si vor arata si mai bine. Dupa ce am legat traistutele (ata se va indeparta dupa fierbere), le introducem in oala , amestecam suc de rosii cu apa si turnam pana la nivel (eu pun o farfurie peste). Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa la foc mic 40 minute.
Le servim cu fularas de ceapa verde, care o vom prinde cu ajutorul unei scobitori. Legatura o vom indeparta inainte de a pune verdele (ajutam un pic sa nu se desfaca, ale mele au rezistat bine). Cui ii place iute,poate sa le serveasca cu o cravatica din ardei iute si smantanica.
Va doresc : Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in traistute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (77)
|