Sarmalute,ca la mama acasa

Postat de ElenaGhivnici in Mancaruri cu carne
20 Iul 2013 | 5731 vizualizari
Sarmalute,ca la mama acasa

Intr-o zi am citit pe facebook ca cine nu stie sa faca sarmale nu e"gacica" :)))...intr-adevar nu facusem niciodata sarmale si uite asa mi-am luat inima in dinti si am zis"hai sa fiu gagica" :))).Astazi am gatit doua feluri de sarmalute :sarmalute cu carne in foi de varza murata si in foi de vita...sper sa va placa reteta mea!!!

Ingrediente

  • 60 de foi de varza murata
  • 60 de foi de vita de vie
  • 1,500 kg carne de porc tocata
  • 2 cepe frumoase
  • zarzavat special pentru sarmalute(facut de mine)
  • 2 oua
  • un paharel de orez
  • sare,dupa gust
  • piper
  • boia picanta(un varf de cutit)
  • cimbru(o lingurita)
  • o cescuta de bulion(suc de rosii)
  • bors de putina
  • smantana
  • ardei iute
  • varza tocata marunt

Mod de preparare

Sa incepem mai intai cu sarmalutele in foi de varza murata:intr-un vas mare se pune carnea tocata,peste care adaugam urmatoarele ingrediente:ceapa tocata marunt,cele 2 oua intregi,cimbrul presarat peste tot,piperul,sarea,boia,orezul si cele doua linguri de zarzavat pt sarmalute(contine ardei rosu,ceapa,rosii calite in ulei)si se amesteca compozitia bine.Se ia fiecare foaie de varza si se umple cu compozitie(cam o lingura mica),eu nu fac sarmalutele mari si se aseaza pe o farfurie pana sunt gata toate.

La fel procedam si cu frunzele de vita de vie .Pregatim doua oale sau cratite si incepem sa asezam sarmalutele:in cratita cu sarmalute in foi de varza punem pe fundul ei varza murata tocata amestecata cu putin bulion ,asezam sarmalele dupa preferinta iar la sfarsit punem inca un strat de varza murata tocata si le acoperim cu apa.Le punem la foc mic pana fierbe apa ,le mai lasam pana mai scade apa putin si apoi la introducem la cuptor pentru 2,3 ore!Srmalutele in foi de vita de vie le punem in cealalta cratita peste un strat de frunze de vita iar dupa ce terminam de asezat le acoperim cu alte cateva foi de vita ,punem si putin bulion peste si le acoperim cu  bors fiert amestecat cu  apa ,dupa gustul fiecaruia...Sarmalutele in foi de vita pot fierbe foarte bine pe aragaz,la foc mic,in jur de 2 ore!Se servesc cu smantana sau iaurt,dupa preferinta!Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute,ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker

Postat de Ina

Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker

Ardeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri. Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac si pui

Postat de gaby_d

Placinta cu spanac si pui

Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2013, 20:52
la 20.07.2013, 21:13
yummy
la 20.07.2013, 21:29
la 20.07.2013, 21:30
arata frumos!!
la 20.07.2013, 21:39
bune bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking