Savarina pentru indragostiti

Postat de maria_claudia in Dulciuri
13 Feb 2011 | 5320 vizualizari
Savarina pentru indragostiti

am facut o savarina in forma de inimioara special pentru ziua indragostitilor

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1lingura faina,
  • vanilie ,
  • coaja de lamaie,
  • 200ml frisca lichida,
  • 4 linguri zahar,
  • 250 ml apa,
  • 5 linguri apa,
  • 1lingurita esenta rom.

Pentru  glazura si decor

  • un plic tort-gelee rosu,
  • frisca si bombonele.

Mod de preparare

galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se adauga grisul,faina,vanilia,coaja de lamaie si albusurile batute spuma amestecand cu atentie de jos in sus.

Compozitia se pune intr-o tava in forma de inima si se introduce in cuptorul incins ptr 35 minute.

Blatul racit se taie in doua ,se insiropeaza cu siropul facut din apa zahar si esenta rom,

se mixeaza smantana cu 4 linguri zahar si se obtine frisca cu care umplem blatul insiropat.

Preparam gelatina rosie urmand instructiunile de pe plic

glazuram savarina si ornam cu frisca dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina pentru indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mini chec cu cacao si nuca

Postat de Constelatialeu

Mini chec cu cacao si nuca

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Negresa din albusuri si ciocolata

Postat de gurita_ta2005

Negresa din albusuri si ciocolata

Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron. Bicarbonatul se stinge cu zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 22:51
la 13.02.2011, 23:00
ce faina-i
la 13.02.2011, 23:00
la 13.02.2011, 23:02
Foarte draguta savarina
la 13.02.2011, 23:09
Savarina super frumoasa

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking