Savarine

Postat de gurita_ta2005 in Prajituri
13 Aug 2013 | 9871 vizualizari
Savarine

am reusit sa fac si savarine,au iesit foarte bune,siropul a fost exact ca cel din cofetarie,nu foarte dulce cum imi place mie...:D m-akm inspirat de la reteta jamilei,doar ca am uitat sa le intorc la sfarsit cand erau gata,am taiat capacul gresit=|)))

Ingrediente

Pentru savarine:
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 plic de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1/2 esenta de portocala
Pentru crema:
  • 2 plicuri praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 300 ml lapte

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se  pune peste faina.

Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Formele se ung cu ulei si faina.Aluatul se pune cu o lingura in formele tapetate.Nu se umple de tot,si se lasa inca 20 minute sa mai creasca aluatul.

Se pun in cuptorul preincalzit pentru 20 minute(pana se rumenesc),se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se scot din forme.

Normal se intorc invers si se taie usor capacul(nu se taie de tot),eu insa am uitat si le-am taiat normal(au iesit si asa).

Se pregateste siropul intre timp,se pune pe foc apa cu zaharul si esentele,se lasa pana devine un sirop.

Savarinele dupa ce le-am taiat capacelul si s-au racit,la fel si siropul(cand se raceste) se pune intr-un castron si se trece fiecare savarina,se lasa putin sa se imbibe bine siropul si se pun pe o farfurie mare.

Pentru crema se pune laptele si praful de crema si se amesteca bine cu mixerul pentru 3-4 minute,dupa care se da la frigider pana la umplerea savarinelor.(Eu am folosit doar o crema,dar pentru o umplere corecta trebuiesc 2 creme).

Crema se pune intr-un pos pentru a umple savarinele.

Se dau la rece peste noapte ,se servesc a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2013, 20:29
bune bune
la 13.08.2013, 20:32
multumesc
la 13.08.2013, 20:32
la 13.08.2013, 20:32
Important este ca sunt bune!
la 13.08.2013, 20:39

gustul conteaza,nu cum le-ai intors)

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking