Savarine a la Madi

Postat de panacris in Dulciuri
1 Dec 2013 | 7033 vizualizari
Savarine a la Madi

La un moment dat, un Bucătăraș, sincer numai știu cine, mi-a spus, ce bine că ne spui și de eșecurile din bucătărie, nu numai de reușite;) Astfel vin acum să vă povestesc de un semi-eșec;) Una peste alta prăjiturile s-au evaporat;) Mai am de probat savarine ( Dia, Ruxy!) , deși TataZmeu mi-a spus: ”Mami, cofetăriile sunt pline de savarine!” :d =))

Ingrediente

Pentru 12 prăjituri:

  • ouă 1 bucată,
  • lapte 200 ml,
  • făină albă de grâu 250 g,
  • drojdie uscată 1 lingură,
  • zahăr tos 5 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă.

Umplutura:

  • frişcă lichidă vegetală cca. 400 ml.
  • zahăr pudră 200g.

Sirop:

  • zahăr tos 200 g,
  • miere de albine 2 linguri,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • zeamă de lămâie câteva picături,
  • apă cca. 400 ml

Toping:

  • peltea de căpșuni a la Panacris cca. 5 linguri

Mod de preparare

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea,  oul bătut cu zahărul, uleiul și esențele, lăsându-se la frământat și dospit cca. 60 de minute.

Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa (cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.

Formele de silicon, se umplu cu câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop. Între timp frișca vegetală, bine răcită se bate cu cca. 200 g zahăr pudră și se lasă la rece.

Prăjiturelele obținute se umplu cu frişcă și se ornează cu peltea de căpșuni.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la Madi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

Postat de RuxyRux

Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit. Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele. Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam...

Citeste continuarea

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.12.2013, 19:41
Sa cer,sa nu cer............mai bine nu.Sunt sigura ca s-au evaporat rapid bunatatile!
la 01.12.2013, 19:42
Sunt buneeee
la 01.12.2013, 19:43
la 01.12.2013, 19:50
si eu ma gandeam azi la savarine!!
la 01.12.2013, 19:51
ce prajituri bune !

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking