Savarine cu crema de lamaie

Postat de petruta_ionela84 in Prajituri
13 Dec 2013 | 3143 vizualizari
Savarine cu crema de lamaie

Inspiratie aluat:Lavinia>:D

Ingrediente

  • Pt aluat
  • 1 ou
  • 8 g drojdie uscata
  • 2 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 150 ml lapte
  • 230 g faina
  • 1 praf de sare
  • Pt sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 g apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pt crema
  • 2 plicuri crema de lamaie Dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar pudra
  • Decor
  • gem de mere

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol incapator,in laptele incalzit usor  adaugam drojdia si zaharul apoi oul , uleiul si praful de sare,turnam amestecul peste faina si omogenizam bine

Punem intr-un loc cald si lasam aluatul la crescut aprox 30-40 min.

Tapetam formele cu ulei si faina si cu ajutorul unei linguri repartizam aluatul in forme,lasam aluatul din forme sa mai creasca pt aprox 20 min apoi introducem la cuptor la foc mic pana se rumenesc usor(aprox 30 min)

Pt sirop

Punem la fiert apa cu zaharul pana se topeste apoi luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie apoi lasam la racit

Pt crema:Mixam  plicurile pt crema cu laptele si zaharul intai la viteza mica pt 2 minute apoi treptat marim viteza pana aceasta se intareste si dam la rece pana in momentul asamblarii savarinelor

Asamblare:Taiem usor capacul savarinelor si le insiropam bine apoi le umplem cu crema rece si asezam deasupra capacelul acestora pe care am pus cate o lingurita de gem.

Tinem la rece pana in momentul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Savarine cu crema de lamaie

Postat de Elena_Daria

Savarine cu crema de lamaie

Savarine:   Intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este...

Citeste continuarea

Savarine cu cremă de lămâie

Postat de diaconta

Savarine cu cremă de lămâie

Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 22:59
Si eu le-am facut cu crema de lamaie foare bune
la 13.12.2013, 23:07
Foarte foarte bune,la dumneavoastra le-am vazut prima data si mi s-a facut o pofta incat a trebuit musai sa le execut!
la 13.12.2013, 23:23
la 13.12.2013, 23:24
la 13.12.2013, 23:26
delicioase

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking