Savarine cu frisca si jeleu de zmeura

Postat de comanligia in Prajituri
21 Mai 2014 | 16765 vizualizari
Savarine cu frisca si jeleu de zmeura

Nu prea ma omor dupa savarine,mai ales din magazin,dar astea facute in casa mai treaca mearga :) cand eram mica spuneam ca nu vreau paine inmuiata :p :))

Ingrediente

Ptr aluat:

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml apa
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 praf sare
  • 21 gr drojdie
  • 120 ml ulei

Ptr sirop:

  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1-2 fiole esenta de rom

Ptr jeleu:

  • 250 gr zmeura
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 foi gelatina

Ptr umplut:

  • 500 ml frisca lichida
  • + 3-4 linguri zahar brun daca nu e frisca indulcita

Mod de preparare

Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar.

Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine  si am adaugat faina(daca e lipicioasa se mai adauga faina pana devine ca o coca de cozonac)l si se framanta bine,apoi la final am adaugat uleiul cald la temperatura camerei.

Am lasat aluatul la dospit la caldura, acoperit cu un prosop curat.Dupa ce a crescut am format mici bile si le-am pus in forme de savarine unse cu unt si am mai lasat la crescut 10-15 min.

Am dat la cuptor pana sau copt.Am facut siropul astfel:am fiert apa cu zaharul si am dat de pe foc,apoi am adaugat esenta de rom.

Dupa ce sau racit si savarinele si siropul,le-am insiropat cu siropul obtinut.

Am taiat apoi un capacel,le-am umplut cu frisca batuta si am uns capacelul de la fiecare cu un jeleu facut astfel:am pus gelatina in apa rece la inmuiat,apoi am pus pe foc zmeura (daca e congelata nu se mai adauga apa ca sunt zemoase,daca sunt naturale se apauga putina apa) peste ele am adaugat zaharul,apoi am pus in jeleul fierbinte dat de pe foc gelatina si am amestecat pana sau incorporat toate.Dupa ce sa racit am uns capacelele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu frisca si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura savarina de casa

Postat de Oana

Desert prajitura savarina de casa

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...

Citeste continuarea

Savarine de casa

Postat de krysty

Savarine de casa

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2014, 21:01
Ce fain arata!!
la 21.05.2014, 21:01
ce bunatate
la 21.05.2014, 21:01
Ce frumoase!
la 21.05.2014, 21:03
la 21.05.2014, 21:08
Nici eu nu mananc savarine dar poate facute de casa cu o cantitate mai normala de sirop as incerca ) Arata f bine

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking