Ingrediente
- 6 oua
- -7 linguri zahar
- -9 linguri pesmet
- -1 lingura faina
- sirop
- -350 ml apa
- -250 g zahar
- -2 fiole esenta de rom
- Pentru umplut:
- -300 ml frisca
- -jeleu de capsuni
Mod de preparare
Pentru savarine:
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pesmetul si faina. Se ung formele pentru savarine cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina. Sau mai simplu (varianta aleasa de mine), am copt savarinele in formele de briose si pe fundul formelor am pus cate o patratica de hartie de copt si am uns putin marginile cu unt. N-au iesit ele asa frumoase ca si in formele de savarine, dar nici nu m-am chinuit sa le scot. ;).
Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom..
Fiecare savarina se insiropeaza bine de tot (imi place sa fie foarte insiropate), se taie capacul, se umple cu frisca din belsug si deasupra se pune jeleu de capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|