Savarine cu pesmet

Postat de Criss in Prajituri
3 Dec 2010 | 22150 vizualizari
Savarine cu pesmet

Pe buna dreptate numita "Regina prajiturilor", savarina este o prajitura apreciata de toata lumea si una dintre preferatele mele. De aceasta data am modificat putin reteta si astfel blatul a iesit mai dens, mai consistent si seamana perfect cu savarina originala. De fapt am vrut sa fac savarinele cu drojdie insa din lipsa de timp, am facut aceasta reteta.

Ingrediente

  • 6 oua
  • -7 linguri zahar
  • -9 linguri pesmet
  •  -1 lingura faina
  • sirop
  • -350 ml apa
  • -250 g zahar
  • -2 fiole esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • -300 ml frisca
  • -jeleu de capsuni

Mod de preparare

Pentru savarine:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pesmetul si faina. Se ung formele pentru savarine cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina. Sau mai simplu (varianta aleasa de mine), am copt savarinele in formele de briose si pe fundul formelor am pus cate o patratica de hartie de copt si am uns putin marginile cu unt. N-au iesit ele asa frumoase ca si in formele de savarine, dar nici nu m-am chinuit sa le scot. ;).

Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom..

Fiecare savarina se insiropeaza bine de tot (imi place sa fie foarte insiropate), se taie capacul, se umple cu frisca din belsug si deasupra se pune jeleu de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de simona72

Savarine

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2010, 09:54
ce bune sunt 5 furci
la 03.12.2010, 09:59
la favorite ca-mi plac savarinele
la 03.12.2010, 10:10
Ligia, Elena, multumesc mult.
Sunt foarte bune, nu te poti opri la una singura.
la 03.12.2010, 10:17
pai vreau si eu
la 03.12.2010, 10:32
preferatele mele erau

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking