Savarine false

Postat de comanligia in Dulciuri
21 Dec 2010 | 4692 vizualizari
Savarine false

Ingrediente

  • gogosi:
  • 500 gr de faina
  • o ceasca cu lapte
  • o lingura de unt
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • o lingura de esenta de rom
  • o lingurita de sare
  • o lingura de zahar vanilat
  • un borcan de compot de zmeure
  • frisca ptr ornat
  • glazura la alegere

Mod de preparare

Gogosile se fac astfel:se pune drojdia la crescut cu putin zahar,lapte si o lingurita de faina,apoi se pune intr-un mare castron faina si in mijloc se face o adancitura unde se pune laptele caldut,untul topit,ouale,drojdia,romul,sarea si zaharul vanilat.Se framanta toate bine si apoi se dau la crescut intr-un loc cald.Dupa ce au crescut se intinde o foaie din compozitie si se fac rondele cu paharul,apoi se mai tin pe masa de lucru pana mai cresc putin.Se prajesc.

Dupa racire se taie pe mijloc fiecare gogoasa,se insiropeaza cu compotul peste tot,apoi se umplu cu frisca cu seringa,se pun peste frisca zmeure iar pe deasupra puteti glazura cu ce vreti(eu am folosit un sirop bun din comert de mango si zmeure)apoi se dau la rece si in acest timp gogosile se si inmoaie de la compot puteti folosi orice fel de reteta de gogosi),sunt extraordinare,racoroase si merita sa le incercati.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine false" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Savarine false

Postat de Adele

Savarine false

Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile si le lasam deoparte,dupa care mixam galbenusurile cu zahar,esenta de rom si intre timp adaugam si untul topit (nu prea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2010, 15:20
primaaaa
la 21.12.2010, 15:31
Minunate...mi-e dor de savarine chiar ieri ma gandeam sa fac
la 21.12.2010, 15:41
faine5
la 21.12.2010, 15:49
ma bucur ca va plac fetele
la 21.12.2010, 15:51
mai ai ? 5 fircute pentru bunatatea sta !

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking