Ingrediente
- 3 oua.
- 3 linguri zahar.
- 10 gr praf de copt.
- 50 gr unt.
- 5 linguri de faina.
- 1 esente rom.
- ! esenta rom/2 linguri zahar/100 ml apa pentru sirop.
- Frisca batuta.
- Dulceata de capsuni.
Mod de preparare
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile si le lasam deoparte,dupa care mixam galbenusurile cu zahar,esenta de rom si intre timp adaugam si untul topit (nu prea fierbinte) si continuam sa mixam pana devin spumoase.Adaugam faina si praful de copt si incorporam bine albusurile batute pana compozitia devine omogena si cu o consistenta destul de groasa.
Pregatim formele si le umplem pe jumatate si dam la cuptor la 180 ° pentru 15-20 de minute.
Pregatim siropul din apa ,zahar si esenta de rom.
Cand sunt gata si se racesc,le luam si le taiem in doua ,le insiropam si le umplem cu frisca ,deasupra punem dulceata de capsuni.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine false" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|