Sbriciolata

Postat de ianculubita in Dulciuri
19 Dec 2014 | 4270 vizualizari
Sbriciolata

Dragii mei, nu mai am putere nici buna dispozite de alta data cand vin sarbatorile, asa ca va voi prezenta si va voi recomanda cate ceva bun si sanatos, urmand ca voi sa faceti selectia. Sbriciolata in italiana inseamna firimituri, mai pe intelesul nostru, e o prajitura facuta din firimituri; am servit asa ceva cand am fost in Italia la un restaurant; incredibil cum in unele tari cu restaurante mari au in meniu un asemenea desert simplu si delicios, iar la noi juratii de la Master chef ar arunca cu farfuriile pe jos daca cineva ar indrazni sa se prezinte cu asa ceva!!! In concluzie, fiind atat de simpla, mi-a fost foarte usor sa o reproduc acasa si va spun ca merita incercat iar in setul de imagini vedeti si farfuria de la restaurant.

Ingrediente

  • 1 foaie pentru cremsnit
  • 100 g ciocolata topita
  • zahar pudra
  • crema de lamaie
  • ingrediente pentru crema de lamaie
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de lamaie, se amesteca 1 min apoi se rastoarna intr-un vas rece si se continua amestecarea pana rezulta o crema fina; se acopera cu o folie alimentara direct pe crema (sa nu prinda crusta) si se da la rece

Intr-un bol mai mare se marunteste o foaie de cremsnit, se amesteca cu sosul, se imparte in cupe sau alte boluri mai mici, deasupra se fac linii cu ciocolata topita si se pudreaza cu zahar vanilat apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sbriciolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de rocsi_1612

Cornuri fragede cu mere (de post)

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Postat de autodiag

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2014, 09:46
la 19.12.2014, 10:02
la 19.12.2014, 10:05
Simplu si bun!!!
la 19.12.2014, 10:05
la 19.12.2014, 10:06

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking