Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Postat de oanapl in Porc
20 Iun 2021 | 3428 vizualizari
Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Ingrediente

  • 1 scăricică de porc
  • Marinada 1:
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • usturoi pudră
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Marinada 2:
  • 3 linguri muștar clasic
  • 1 lingură de miere
  • sare
  • 1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc
  • zeama de la ½ de lămâie
  • -pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • Sare
  • Condiment pentru cartofi
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (sau minim 3-4 ore).

 marinada 2 

Într-un castron amesteci muștarul cu zeama de lămâie, cu mierea și ierburile uscate. Ungi carnea pe ambele părți cu marinada de mustar.
Lași tava cu carnea 2-3 ore pe masa din bucătărie ca să ajungă încet la temperatura camerei înainte de coacere. Se acoperă cu o folie de aluminiu ca să nu atragă muștele. Niciodată nu se pune în cuptorul încins o carne scoasă direct din frigider!

Încingi cuptorul la 160 grade C (treapta medie la cele cu gaz). Torni 2 cești de apă în tavă și acoperi tava cu folia de aluminiu. Introduci tava în cuptorul încins. Verifici după o oră de coacere și dacă mai este necesar torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi din nou cu folie.

După alte 40 de minute îndepărtezi folia de aluminiu care acoperea tava și mărești temperatura la 190 C pentru ultimele 30 de minute. Adaugi o ceșcuță de apă în tavă. Trebuie avut grijă să nu scadă de tot sosul din tavă pentru că se va arde din cauza mierii. 
Scoți tava din cuptor și acoperi toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească măcar 15 minute înainte de servire.

O servești cu garnitura preferată. Eu am pregătit cartofii în friteuza cu aer cald.

Cureți cartofii, îi speli și îi tai felii pe lungime, îi ștergi bine cu un prosop absorbant de hârtie, apoi presari sarea, condimentele și uleiul și amesteci bine cu mâinile. Pui cartofii în friteuza cu aer cald, o setezi la 180 de grade C pentru 15 minute, după care îi învârți cu ajutorul unei lingure de lemn și îi mai lași pentru 5-10 minute, în funcție de cât de rumeniți îi dorești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Postat de Constelatialeu

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai...

Citeste continuarea

Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

Postat de mirela0911

Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2021, 22:38
la 20.06.2021, 22:44
Mulțumesc Motanel!
la 20.06.2021, 22:53
O masă pe cinste!
la 20.06.2021, 23:48
la 21.06.2021, 08:16
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking