Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume

Postat de nico15 in Pui
22 Mai 2017 | 4023 vizualizari
Schnitzel  cu piure de cartofi si sos de legume

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi mici
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei gras verde 
  • 1 ardei gras rosu
  • 50-70 g de fasole neagra
  • Paprika
  • 3 catei de usturoi
  • Faina
  • 1 ou
  • Sare
  • piper
  • cimbru
  • Pasta de tomate
  • 5-6 cartofi
  • lapte
  • Unt
  • Ulei
  • Putin vin rosu
  • Stoc de legume
  • Decor:
  • rosii cherry
  • cimbru

Mod de preparare

Pentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui, prin batere cu ajutorul unui batator din lemn. Carnea de pui este foarte frageda, asa ca nu exagerati cu baterea, deoarece se rupe foarte repede.

Spargem ouale, le batem bine, adaugam sare, piper, un praf de paprika si cimbru.  Trecem snitzele prin faina, scuturam bine excesul de faina, trecem prin ou si inca o data prin faina (dubla infainare), dupa care dam la frigider maxim 20 de minute. Dupa expirarea timpului, scoatem din frigider si prajim in baie de ulei fierbinte. Scoatem pe hartie absorbanta, pentru indepartarea excesului de grasime si lasam in relax.

Punem cartofi la fiert, cu un praf de sare. Spalam, curatam si spalam din nou legumele, dupa care trecem la taierea lor in cubulete. Adaugam ulei un tigaie si vom sota legumele.

Trecem legumele intr-o cratita mai incapatoare, asezonam, punem stoc de legume si putin vin rosu, usturoiul pisat punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic. Punem pasta de tomate diluata cu stoc si adaugam snitelele, mai dam pentru 10 minute la cuptor.

 Dupa ce cartofii au fiert, ii pasam, cartofii trebuie sa fie calduti, peste ei, adaugam cubulete de unt rece si laptele care va fi caldut, nu clocotit, nu rece. Amestecam bine si asezonam.

Dupa aceea, trecem la pregatirea si decorarea farfuriei ca in imaginile alaturate. 

   Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Retete similare

Piept de pui cu gutui

Postat de licurici_lra

Piept de pui cu gutui

1.             Bucatile de piept de pui se spala, se curata si se dau cu sare si piper. ...

Citeste continuarea

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Postat de Bucataras

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2017, 09:53
la 23.05.2017, 10:44
Plaaaace!
la 23.05.2017, 13:33
Bun!
la 23.05.2017, 20:39
Cat de bun, bun!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking