Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume

Postat de nico15 in Pui
22 Mai 2017 | 4056 vizualizari
Schnitzel  cu piure de cartofi si sos de legume

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi mici
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei gras verde 
  • 1 ardei gras rosu
  • 50-70 g de fasole neagra
  • Paprika
  • 3 catei de usturoi
  • Faina
  • 1 ou
  • Sare
  • piper
  • cimbru
  • Pasta de tomate
  • 5-6 cartofi
  • lapte
  • Unt
  • Ulei
  • Putin vin rosu
  • Stoc de legume
  • Decor:
  • rosii cherry
  • cimbru

Mod de preparare

Pentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui, prin batere cu ajutorul unui batator din lemn. Carnea de pui este foarte frageda, asa ca nu exagerati cu baterea, deoarece se rupe foarte repede.

Spargem ouale, le batem bine, adaugam sare, piper, un praf de paprika si cimbru.  Trecem snitzele prin faina, scuturam bine excesul de faina, trecem prin ou si inca o data prin faina (dubla infainare), dupa care dam la frigider maxim 20 de minute. Dupa expirarea timpului, scoatem din frigider si prajim in baie de ulei fierbinte. Scoatem pe hartie absorbanta, pentru indepartarea excesului de grasime si lasam in relax.

Punem cartofi la fiert, cu un praf de sare. Spalam, curatam si spalam din nou legumele, dupa care trecem la taierea lor in cubulete. Adaugam ulei un tigaie si vom sota legumele.

Trecem legumele intr-o cratita mai incapatoare, asezonam, punem stoc de legume si putin vin rosu, usturoiul pisat punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic. Punem pasta de tomate diluata cu stoc si adaugam snitelele, mai dam pentru 10 minute la cuptor.

 Dupa ce cartofii au fiert, ii pasam, cartofii trebuie sa fie calduti, peste ei, adaugam cubulete de unt rece si laptele care va fi caldut, nu clocotit, nu rece. Amestecam bine si asezonam.

Dupa aceea, trecem la pregatirea si decorarea farfuriei ca in imaginile alaturate. 

   Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de pui cu fenicul

Postat de Valclaudia

Mancare de pui cu fenicul

Spalam carnea si legumele. Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu...

Citeste continuarea

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de ancutsa

Ciulama cu pipote şi inimi

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2017, 09:53
la 23.05.2017, 10:44
Plaaaace!
la 23.05.2017, 13:33
Bun!
la 23.05.2017, 20:39
Cat de bun, bun!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking