Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac

Postat de ctlina in Fructe de mare
23 Ian 2020 | 2454 vizualizari
Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac

Un fel de mancare simplu si minunat cu ingrediente de sezon. Practica de facut, puteti pregati crema de dovleac inainte si va ramane numai sa prajiti in unt scoicile cateva minute inainte de  a servi. Restul de piure de dovleac il puteti congela si apoi scoate pentru a-l folosi ca atare sau face dulciuri inedite ca aici Prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb).   https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/scoici-saint-jacques-cu-piureu-de.html

Ingrediente

  • 700 gr de dovleac (butternut)
  • 2-3 cartofi
  • 1 tija de telina
  • 1 praz (partea alba)
  • 1 morcov
  • 1 kub de pui sau de legume
  • 30 gr de unt
  • nucsoara rasa
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru uscat
  • 15 scoici Saint-Jacques
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de unt
  • sare, piper, paprika

Mod de preparare

Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele.

Taiati-l bucati.

Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati.

Spalati si curatati restul de legume.

Puneti intr-o oala adanca dovleacul, cartofii, prazul taiat bucati, morcovul, tija de telina, foaia de dafin, cimbrul uscat si kub-ul de pasare.

Acoperiti cu apa si fierbeti 30 de minute la oala sub presiune sau 45 de minute la foc potrivit si acoperit.

Verificati daca dovleacul este fiert. Scoateti legumele si-ndepartati foaia de dafin, cimbrul si telina.

Mixati legumele impreuna , adaugati untul, nucsoara rasa dupa gust , sare piper si dati un clocot pe foc.

Amestecati bine si rezervati.

 

Deschideti, spalati si curatati nucile de Saint-Jacques. Uscati-le cu un prosop de hartie.

Incalziti untul intr-o tigaie cu usturoiul tocat marunt.

Prajiti scoicile rapid pe toate partile -5 minute.

Puneti sare, piper, paprika.

 

Puneti crema de dovleac in fiecare farfurie si depuneti deasupra 3-4 scoici.

Dati un tur de piper si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Postat de mihaelar63

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile ....

Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de Ina

Creveti cu usturoi

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2020, 21:15
Un deliciu
la 23.01.2020, 21:18
la 23.01.2020, 21:19
merg pe mana ta, desi nu stiu ce gust are
la 23.01.2020, 21:38
Cu Jacques asta o mai dau la pace dar cu piureul ala in veci nu o dau...
la 23.01.2020, 21:45
Cleme

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking