Scoruse sau Minciunele

Postat de mirela0911 in Dulciuri
7 Noi 2013 | 43224 vizualizari
Scoruse sau Minciunele

Sunt proaspat facute, calde, crocante ....... delicioase! Serviti, va rog!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500ml lapte
  • 3 lg de zahar
  • 1 lgt sare
  • 1lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 lg pline de smantana
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca laptele cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, se adauga ouale batute, smantana si restul ingredientelor, apoi la final se adauga faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare. 

Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul in foaie de grosime potrivita si se taie pe lungime fasii late de cca 4 cm apoi pe latime de cca 7-8 cm. Cu un cutit se face o gaura in mijloc. Se ia un capat si se trece prin gaura respectiva rasucindu-se aluatul.

Intr-o craticioara se pune ulei la incins si se prajesc scorusele. Se servesc caldute ninse cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoruse sau Minciunele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu mere si gem de gutui

Postat de RuxyRux

Placinta cu mere si gem de gutui

Mai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc...

Citeste continuarea

Cozonac feliat cu scortisoara

Postat de Sim0naWorld

Cozonac feliat cu scortisoara

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2013, 19:12
Bunica imi facea, ce bune
la 07.11.2013, 19:15
sau uscatele
la 07.11.2013, 19:15
si eu fac si imi plac mult scoverzi sau csorege cum le zic eu pe maghara )
la 07.11.2013, 19:17
la 07.11.2013, 19:29
ooooooooooooooo.......ce mult imi plac.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking