Ingrediente
- Pt. aluat:
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
- Sare
- Cateva frunze de marar tocate marunt
- Faina (cat sa obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite)
- Pt. umplutura:
- 100g unt aromat
- 500g cascaval ras
- 500g ciuperci
- 1 ceapa mare
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ardei mare rosu- gras
- 1 legatura frunze de marar
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Pregatim un aluat, exact ca la clatite doar ca are in plus bicarbonat si e putin mai grosut. Eu le-am copt in tigaia de gratar si astfel am obtinut scoverzi patrate si dungate.
Pentru umplutura, taiem felii ciupercile, tocam marunt ceapa si usturoiul. Dam pe razatoarea mica, cascavalul si feliem gogosarul.
Punem intr-o tigaie 50g unt aromat, adaugam ceapa si usturoil, amestecam de cateva ori sa se patrunda bine aromele si punem ciupercile. Le lasam la calit cam 10’, pana nu mai au zeama, apoi adaugam 2 linguri din cascavalul ras, asezonam, amestecam bine si luam de pe foc.
In alta tigaie punem restul de unt si calim ardeiul cateva minute pana se inmoaie putin.
Luam cate o scovarda si incepem sa intindem in straturi suprapuse astfel; cascaval, ardei, ciuperci, marar si dinnou cascava. Apoi rulam cat mai strans scovarda. Dup ace le umplem le punem intr-o tava si le dam 15’ la cuptor .
Se portioneaza si se servesc. Sunt delicioase si calde si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|