Scoverzi ca la Gura Riului

Postat de Anamaria7 in Mancaruri de post
16 Iul 2011 | 17709 vizualizari
Scoverzi ca la Gura Riului

Sa fac putina reclama satului bunicilor mei, unde are loc Festivalul Bujorului de munte in fiecare an, in iulie. Un sat cu oameni faini, branza buna si femei harnice! :)) Mama ii face lui tata mai mereu. Si tocmai a trecut pe aici si mi-a zis ca merg numa' bine cu un pahar cu vin rosu ;)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 370 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar

Mod de preparare

Stiu ca lumea le zice scovergi in alte zone, dar la noi sunt scoverZi :D (nu, nu0s verzi... decat daca sunt foaaaaaaaaaaaaarte vechi :)))) )

Aluatul se face ca orice aluat de paine. Zaharul si putina apa calduta se folosesc la dizolvarea drojdiei.

Se unge o farfurie cu ulei, se ia o bucata de aluat si se intinde cu degetele cat mai uniform, rotund si subtire. Se prajesc in ulei incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi ca la Gura Riului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Postat de AdrianUdrea

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se...

Citeste continuarea

Pilaf sarbesc

Postat de Ela68

Pilaf sarbesc

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa. Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2011, 17:17
Eu le pap simple, iar Costel vrea cu miere
la 16.07.2011, 17:19
Ina, arrrunc doua ui' acuma catre tine!
la 16.07.2011, 17:30
anamaria, eu servesc cu de toate, ca eu nu tin post never ....asa ca baga mare aici la mine
la 16.07.2011, 17:34
farrra numarrr pt Ada! )
la 16.07.2011, 17:48
Buunee, in Moldova de peste Prut se numesc "uscatele", ne facea des mama cand eram mici...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking